Nieuws


24-11-2016

Ruud van Nistelrooy heeft Chris David van Go Ahead Eagles een hart onder de riem gestoken met een videoboodschap. De middenvelder scheurde onlangs zijn kruisband af, nadat hij net terug was na een jaar blessureleed aan dezelfde knie.

 

Van Nistelrooy overkwam als speler van PSV hetzelfde. De voormalig international had mooie woorden voor David: "Ik wil je heel veel sterkte wensen bij je comeback. Ik heb hetzelfde meegemaakt in 2000, waardoor ik helaas m'n transfer naar Manchester United en het EK in eigen land moest missen. Maar na een jaar hard werken toch weer terug op m'n oude niveau was en nog heel veel jaren met veel plezier op het voetbalveld heb kunnen staan. Ik wens jou datzelfde toe, het gaat je zeker lukken. Heel veel succes daarbij."

 

Klik hier voor de link van de video.

 

Bron: RTV Oost

 18-11-2016

DEVENTER - Ook in de spelersgroep van Go Ahead Eagles kwam het nieuws over de kruisbandblessure van Chris David donderdag aan als een mokerslag. ,,We hoorden het vandaag na de training. Het hakt er behoorlijk in”, gaf aanvoerder Sander Duits te kennen.

 

Een mri-scan wees donderdag uit dat David opnieuw de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. Dat gebeurde dinsdag in Wierden, tijdens een oefenduel van de beloften tegen SVZW. Duits: ,,Dit gun je niemand, maar Chris zeker niet. Hij is altijd zo positief ingesteld en ook tijdens zijn revalidatie was hij zeer nauw bij de spelersgroep betrokken. Dat dit hem dan voor de tweede keer overkomt, is erg pijnlijk.”

 

Niet alleen voor David zelf, maar ook voor de club, stelt Duits.,,Iedereen zag uit naar zijn rentree, hij is een speler die ons beter kan maken. Het zit ons niet mee qua blessures, maar we moeten gewoon op de huidige voet verdergaan. De overwinning op Feyenoord heeft ons wat dat betreft veel vertrouwen gegeven.”

 

Duits verwacht dat David sterk genoeg is om deze nieuwe klap te boven te komen. ,,Natuurlijk kost het tijd om dit te verwerken. Maar uiteindelijk zal hij zich denk ik realiseren dat hij niets liever wil dan op het veld staan en daar weer keihard voor te werken. Chris is een echte liefhebber en dat gaat hem helpen bij zijn nieuwe revalidatietraject. Hij komt deze nieuwe klap te boven.”

 

Bron: De Stentor

 17-11-2016

DEVENTER - De grote vrees is waarheid geworden. Go Ahead Eagles-middenvelder Chris David heeft opnieuw de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd.

 

Dat heeft de mri-scan die woensdag werd uitgevoerd bij David uitgewezen.
 
Een fikse aderlating voor de Deventer club, maar bovenal een groot persoonlijk drama voor de 23-jarige Enschedeër, die na een revalidatie van een jaar in zijn tweede oefenwedstrijd - voor de beloften tegen SVZW - dinsdag dezelfde blessure opliep.
 
David staat nu voor de loodzware opgave om hetzelfde revalidatietraject opnieuw af te leggen.
 
Bron: De Stentor
 


15-11-2016

DEVENTER - Bijzonder slecht nieuws voor Go Ahead Eagles. Chris David is in een oefenduel van de beloften opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn knie. 

 

De middenvelder, wiens revalidatie langer dan een jaar in beslag nam, speelde gisteravond tegen SVZW (2-3 winst) zijn tweede wedstrijd sinds hij is hersteld van een zware kruisbandblessure. Na tien minuten ging het al mis op het Wierdense kunstgras. ,,Hij wilde zich vrij draaien met de bal aan zijn voet, zonder dat er iemand in de buurt was. De ernst moet nog onderzocht worden, maar iedereen was van slag”, zei trainer Marco Koorman.

 

Weerbaarheid
David had met een listig steekpassje nog de assist gegeven voor de 0-1 van Thijs Dekker. ,,Maar nadat Chris van het veld moest, duurde het lang voordat iedereen weer bij de les was. We kwamen ook met 2-1 achter.” Maar wonderwel herstelde de Deventer ploeg zich door het duel alsnog te winnen. Via goals van Isaï Marselia en Patrick Maneschijn (strafschop). ,,Complimenten voor de weerbaarheid van het team. We hebben goed gespeeld, maar dat is nu zeker geen reden tot blijdschap. Iedereen is met zijn gedachten bij Chris David."


Dat zijn blessure ontstond zonder dat er een tegenstander in de buurt was, biedt weinig hoop voor de prognose.

 

Bron: De Stentor

 

 09-11-2016

HENGELO (O) - Voor het eerst sinds 30 oktober 2015 heeft Chris David weer een voetbalwedstrijd gespeeld. Hij maakte dinsdag zijn rentree bij de beloften van Go Ahead Eagles, die in Hengelo een oefenduel verloren van tweededivisionist Jong FC Twente (4-2).
 

David speelde een half uur mee met de beloften in het oefenduel met Jong FC Twente en strooide daarin als vanouds met passes, lang en kort. Voor de komende weken is het devies: minuten maken, wedstrijdritme opdoen en nog verder de oude worden. Een taak die aan voetbaldier Chris David welbesteed is. Het is zijn doelstelling om nog voor de winterstop terug te keren in de hoofdmacht van de Deventer club. 

 

Bij David scheurden op 30 oktober 2015 de voorste kruisbanden in zijn linkerknie af. Dat gebeurde in een uitwedstrijd tegen MVV (1-2).

 

Bij Jong Go Ahead Eagles werden de proefspelers Geraldo Antonio, Huseyin Dogan en Chris Ngombo aan de tand gevoeld. Dogan nam beide treffers voor zijn rekening.

 23-09-2016

Uitstekend nieuws voor club en speler. Uit een belangrijke krachttest is gebleken dat Chris David de volgende stap in zijn revalidatie kan zetten: vanaf maandag sluit hij weer aan bij de groepstraining. De middenvelder kan deelnemen aan de meeste groepsoefeningen, zoals het elf tegen elf-partijspel en de afwerkvormen.

 

“Uiteraard ben ik hier erg blij mee”, vertelt een opgetogen Chris David. “De chirurg die mij geopereerd heeft, de dokter van het ziekenhuis, mijn fysiotherapeut en de medische staf van Go Ahead Eagles hebben goed naar de onderzoeksresultaten gekeken en hebben groen licht gegeven. Nu kan ik de komende weken bij de groep optrainen naar volledige belasting.”

 

Bron: ga-eagles.nl

 05-08-2016

Go Ahead Eagles-middenvelder Chris David ligt voor op schema in zijn herstel van een zware kruisbandblessure. Die voor de Deventer club positieve constatering deed trainer Hans de Koning vrijdagmiddag in de voorbeschouwing op de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. ,,Chris is verder dan we vooraf hadden ingeschat, dus dat is erg positief”, aldus De Koning.

 

De prognose was dat David - die in de uitwedstrijd tegen MVV (op 30 oktober vorig jaar) geblesseerd raakte - in december weer volledig wedstrijdfit zou zijn. Maar de verwachting is dus dat hij al een stuk eerder weer zijn opwachting kan maken in de competitie.

 

Dat zal een enorme opsteker zijn voor Go Ahead, aangezien David voor zijn blessure aan heeft getoond dat hij zijn ploeg een enorme kwaliteitsinjectie kan geven, met zijn spelinzicht en strakke passing.

 

De Koning: ,,We moeten wel voorzichtig blijven en het van week tot week bekijken. Maar hij traint al weer mee in partijvormen en daarin kun je nu al zien dat hij enorm veel spelinzicht heeft.”

 

Bron: De Stentor

 30-06-2016

Hij vindt het fantastisch om weer tussen zijn clubgenoten te kunnen trainen. Chris David (23) maakte donderdagochtend in Terwolde zijn rentree in de groep. De middenvelder van Go Ahead Eagles hoopt over twee à vier maanden zijn eerste wedstrijd te spelen.
 

David testte onder leiding van Marco Koorman, de high performance coach, zijn balgevoel. Hij deed dat samen met Leon de Kogel, die dinsdag voortijdig van het trainingsveld stapte omdat hij last kreeg van een oude kwaal in zijn liesstreek.

 

Tussen die bedrijven door liepen beiden met de andere spelers enkele keren de 800 meter. Daarbij werd duidelijk dat David nog een grote achterstand moet overbruggen. Hij kwam telkens ongeveer een minuut na de anderen op de eindbestemming aan.

 

Hans de Koning stelde dat hij David rustig zal optrainen en niets wil forceren. Liever een week te laat beginnen aan het grote werk dan een week te vroeg. „Elke wedstrijd die Chris voor de winterstop kan meespelen, is meegenomen”, verklaarde de trainer van Go Ahead.

 

Bij David scheurde op 30 oktober 2015 de voorste kruisband in zijn linkerknie af. Dat gebeurde in Maastricht bij een bosing met Jo Coppens, de keeper van MVV.

 

Bron: De Stentor

 22-05-2016

Eredivisie here we come! Door een 1-1 gelijkspel bij De Graafschap in Doetinchem is Go Ahead Eagles gepromoveerd naar het hoogste vaderlandse voetbalniveau.

 

In de eerste helft werd het elftal van Hans de Koning flink onder druk gezet door de Doetinchemmers, die vochten voor lijfsbehoud. De dadendrang van De Graafschap leidde binnen een half uur tot de openingstreffer van Piotr Parzyszek, die de bal achter Theo Zwarthoed in het doel kopte: 1-0. Wie anders dan Leon de Kogel gaf Go Ahead Eagles weer lucht door vlak voor rust de bal hard binnen te schieten na een fraaie aanval van de Deventenaren:: 1-1.

 

De tweede helft probeerde De Graafschap het tij nog te keren, maar de doelpogingen van de Doetinchemmers verdwenen vooral naast en over het doel van Go Ahead Eagles. En als het vizier al op scherp stond, dan waren er altijd nog de reddende acties van Theo Zwarthoed die Go Ahead Eagles overeind hielden.

 

Het bleef dan ook 1-1 in Doetinchem, waardoor Go Ahead Eagles na een jaar afwezigheid weer terugkeert in de Eredivisie!

 

Tekst: ga-eagles.nl

 12-04-2016

Middenvelder Chris David heeft gisteravond het nieuwe uitshirt van Go Ahead Eagles gepresenteerd aan het publiek van de Deventer ploeg. Voorafgaand aan het duel tegen Volendam (3-2) liep hij een rondje langs het veld om de supporters 'hun' shirt te laten zien.

 

Op het nieuwe uitshirt komen namelijk de namen van de seizoenkaarthouders te staan. De club doet dat als geste naar de trouwe fans, die ondanks de degradatie uit de eredivisie van vorig seizoen trouw achter de club bleven staan.

 


Pagina 1 van 2  > >>

Designed by: Miro Webdesign