Nieuws


05-12-2017

UTRECHT - Jong FC Utrecht blijft de hekkensluiter van de Jupiler League. De ploeg van trainer Robin Pronk verloor maandagavond in de eigen Galgenwaard met 1-2 van FC Emmen.

 

Jong FC Utrecht kwam via een vrije trap van Chris David op een 1-0 voorsprong. Emmen kreeg wel een paar kansen in de eerste helft, maar de lat boven doelman Menno Heus zorgde ervoor dat de gelijkmaker niet al in de eerste helft viel.

 

Na rust boog de nummer 8 van de Jupiler League de achterstand om. Doelpunten van Alexander Bannink en Michiel Hemmen brachten de gasten uit Drenthe de zege.

 

STAND

Jong Utrecht heeft nu tien punten uit zestien duels, één minder dan Helmond Sport en FC Volendam. Laatste worden zou geen ramp zijn voor het team van Pronk, aangezien de KNVB onlangs besloot dat degradatie uit de Jupiler League dit jaar niet mogelijk is.

 
Bron: rtvutrecht.nl28-11-2017

Jong FC Utrecht heeft maandagavond een punt gepakt in Deventer. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd het bloedeloos 0-0.

 

Aan beide kanten waren er diverse kansen. Zo schoot Sam Hendriks namens Go Ahead op de paal en moest Nick Venema in de slotfase voor de beslissende treffer zorgen. Sonny Stevens kon redden. FC Utrecht-middenvelder Chris David was voor even terug in de Adelaarshorst en speelde een sterke partij. Zijn prestatie was niet onopgemerkt gebleven en is vervolgens opgenomen in de Elftal van de Week van de Jupiler League. Door de remise én de overwinning van FC Volendam op Jong AZ (0-2) zakt Jong FC Utrecht naar de laatste plaats in de Jupiler League.

 

Opstelling Jong FC Utrecht: Heus; Troupée, Peijnenburg, Van der Velden ('70 Zwartjens), Brinkman; Willock, Valenas, David ('85 Loukili), Hilterman ('46 Sow); Görtler, Venema.

 

Bron: utrechtfans.nl

 01-11-2017

Tweemaal scheurde Chris David (24) de kruisband van zijn linkerknie. Na twee jaar ellende is hij terug. Een monoloog over de fatale momenten, de strijd die volgde en de steun van God.

 

Ard Schouten

 

,,Het publiek, weer voetballen in een stadion... heerlijk. De weken voor ik vrijdag met Jong Utrecht tegen NEC zou spelen, moest ik worden afgeremd, zo graag wilde ik. Maar de knie móést goed zijn. Garanties heb je nooit, maar ik heb op het laatst nog een check gedaan bij de arts die me opereerde. Zou hij groen licht geven, dan was het moment daar.

Fantastisch, zo voelde ik me de ochtend na mijn optreden tegen NEC. Mijn knie gaf geen reactie. Twee jaar lang ben je dag in dag uit met dat gewricht bezig. Bij het autorijden, lopen, fietsen. Voelt-ie stijf? Was dat een tinteling? Nu was er niks. Ja, ik voelde me vooral weer voetballer.

Natuurlijk heb ik in de afgelopen twee jaar vaak gedacht aan de momenten bij Go Ahead Eagles dat het mis ging. De eerste keer, in 2015 tegen MVV....zó veel pijn had ik nog nooit gevoeld. Ik klapte vol op de keeper. Ik had ook nog eens een breukje in mijn bovenbeen. Qua hersteltraject had ik geen idee wat me te wachten stond. De tweede keer wel, in 2016. Het was mijn tweede oefenpotje na mijn rentree. Ik vóélde en hóórde het knakken. Mijn wereld stortte in. De eerste dagen heb ik nauwelijks geslapen. Zo erg zat ik er mee."

 

Uitgestippeld

,,Ik heb gebeden, natuurlijk. Dat God me kracht en hulp zou geven om door die moeilijke tijden heen te komen. Nee, ik heb Hem nooit gevraagd waarom het mij twéé keer moest overkomen. Waarom niet? Omdat God kennelijk een andere weg voor me heeft uitgestippeld. Om te testen hoezeer ik geloof en op mezelf vertrouw. Daar geloof ik heilig in, dat is mijn houvast. Ik heb me om die reden ook nooit afgevraagd waar ik nu in mijn carrière zou staan als ik niet tegen deze zware blessures was aangelopen. Erover nadenken heeft geen zin. Je kunt je beter op het positieve richten. Ik kan weer vooruitkijken. Dat FC Utrecht me ondanks een zware knieblessure een contract heeft gegeven, is uniek. Ik zie dat echt als een geschenk van God."

 

,,Er ligt een zware tijd achter me. Als persoon en sportman ben ik veranderd. Ik had ineens zoveel tijd om na te denken. Ik heb geleerd om de kleine dingen te waarderen. Ook ben ik veel nadrukkelijker voor mijn lichaam gaan zorgen. Dat deed ik al bij Fulham en Go Ahead, een extra training voor je bovenbeenspieren, beter op je voeding letten, je bovenlichaam aanpakken...alles helpt. Ronaldo is wat dat betreft een groot voorbeeld voor me. Hij is de hele dag bezig om morgen fitter, sterker en frisser te zijn dan vandaag. Als je talent hebt en op een steeds hoger niveau gaat voetballen, lijkt het vanzelf te gaan. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

Ik heb nu mijn eerste minuten te pakken. Na de winterstop hoop ik volledig fit te zijn, elke minuut die ik dit jaar al in het eerste speel, is meegenomen. Maar in 2018 wil ik de eredivisie dolgraag laten zien wat ik waard ben.''

 

Bron: AD.nl

 27-10-2017

Chris David (24) heeft zijn debuut gemaakt voor FC Utrecht. Na twee seizoenen vol blessureleed maakte hij bij NEC-Jong FC Utrecht (3-1) zijn langverwachte rentree.

 

Door Ard Schouten

 

De middenvelder- die tweemaal op rij de kruisband van zijn linkerknie afscheurde – was blij dat het eindelijk zover was. Hij speelde een klein half uurtje mee als invaller. ,,Als je dan langs de zijlijn staat, bedenk je je wel dat dit het moment is waar ik zo lang naar toegewerkte heb. Ik heb er twee revalidatie opzitten, dat is zwaar.’’

 

Op 30 oktober 2015 raakte David in het shirt van Go Ahead Eagles voor de eerste maal geblesseerd. Na twaalf maanden revalideren ging het opnieuw mis in zijn tweede optreden. Dat was meteen zijn laatste optreden voor de Eagles. Ondanks zijn blessure pikte Utrecht de transfervrije Tukker afgelopen zomer op.

 

,,De laatste weken train ik volop mee met de groep. Dat is lekker, ook al was het wel zaak om geduldig te blijven en geen risico’s te nemen,’’ aldus de aanvaller die eerder uitkwam voor FC Twente en Fulham. ,,Ik werkte week voor week naar mijn rentree toe. Dan zie je beelden voorbij komen van spelers die hun kruisband scheuren. Die wil je eigenlijk niet zien. Voor mij is het nu vooruit kijken. Ik ben Utrecht dankbaar dat ik ondanks een zware blessure toch een contract heb gekregen. Dat mag je gerust uniek noemen.’’

 

Bron: AD.nl

 27-10-2017

JUPILER LEAGUE - Jong FC Utrecht is in Nijmegen tegen een kansloze nederlaag aangelopen (3-1). De Utrechtse beloften kwamen binnen een halfuur al op een 2-0 achterstand, dankzij treffers van Sven Braken en Arnaut Groeneveld. Die klap kwam de ploeg van Robin Pronk nauwelijks te boven.

 

Ard Schouten

 

In de Nijmeegse Goffert was het vrijwel de gehele eerste helft eenrichtingsverkeer. Waar goalie Menno Heus twee goals moest incasseren en een druk avondje kende, was voor zijn collega Joris Delle het tegendeel het geval. Jong FC Utrecht tekende voor een paar kansjes, vooral van middenvelder Odysseus Velanas, maar echt gevaarlijk wilde het allemaal niet worden. De Utrechtse spitsen kregen nauwelijks een bespeelbare bal.

 

Na een uur ontsnapte Jong FC Utrecht aan de 3-0 toen arbiter Blank NEC op drie meter van het Utrechtse doel een indirecte vrije trap liet nemen, nadat Heus een terugspeelbal oppakte. De inzet strandde op Heus die zich lichaam vol in de baan van het schot gooide. Vrijwel meteen was het aan de andere kant wel raak. Bilal Ould-Chikh bracht de spanning terug de wedstrijd. Zo leek het althans, want binnen een minuut was de marge alweer twee goals. Ted van de Pavert kopte de 3-1 binnen.

 

Chris David maakte daarop zijn debuut in het shirt van FC Utrecht. De 24-jarige middenvelder stond de afgelopen twee seizoenen grotendeels aan de kant vanwege kruisbandletsel. Tweemaal ging het, in het shirt van Go Ahead Eagles, mis aan dezelfde knie. Desondanks haalde Erik ten Hag zijn oud-pupil naar Utrecht waar hij verder revalideerde. Hij speelde een klein halfuurtje mee. 

 

Bron: AD.nl

 27-10-2017

Chris David gaat vanavond na twee jaar blessureleed zijn rentree in een officiële wedstrijd maken. De middenvelder uit Enschede speelt dan met Jong FC Utrecht tegen NEC.

 

In november 2015 scheurde David de voorste kruisband van zijn linkerknie af en dat kostte hem een jaar. Na zijn terugkeer raakte hij in de tweede oefenwedstrijd die hij speelde opnieuw geblesseerd en opnieuw was het zijn kruisband. Beide blessures liep hij op tijdens zijn periode bij Go Ahead Eagles.

 

Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar het FC Utrecht van trainer Erik ten Hag uit Oldenzaal. Vanavond kan hij dus eindelijk zijn debuut maken voor die club.

 

Bron: RTV Oost

 08-06-2017

Beste supporters van Go Ahead Eagles,

 

Vandaag heb ik mijn contract getekend bij FC Utrecht. Dat betekent dus dat ik Go Ahead Eagles na twee jaar ga verlaten.

 

Het waren twee bewogen jaren. Voor de club, met onder meer een promotie en degradatie, en voor mij persoonlijk, met twee kruisbandblessures. Hierdoor heb ik nu al anderhalf jaar niet kunnen doen wat ik het liefste doe: voetballen. Het is ontzettend jammer dat ik daardoor de afgelopen twee seizoenen niet meer wedstrijden in het rood-geel heb kunnen spelen, daar baal ik zelf nog het meeste van. Die eerste acht wedstrijden smaakten ook voor mij naar veel meer.

 

Ik wil jullie via dit bericht graag bedanken voor jullie steun. Bedanken voor alle berichten na MVV-uit en SVZW-uit. Voor alle lieve en opbeurende woorden in gesprekken die ik met jullie had rondom de wedstrijden. Dit zal ik nooit vergeten!

 

Nu ga ik een nieuwe stap zetten in mijn carrière. FC Utrecht is een kans die ik voor mijn gevoel moet grijpen. Kansen als deze komen niet vaak voorbij, zeker niet in mijn situatie.

 

Ik ga nu verder werken aan mijn herstel. Jullie gaan strijden om een nieuwe promotie, want deze prachtige club hoort thuis in de Eredivisie. Ik wil jullie als fans, Go Ahead Eagles als club en alle medewerkers, bestuursleden, spelers, stafleden en vrijwilligers daar heel erg veel succes bij wensen!

 

Groet, 
Chris

 08-06-2017

Chris David heeft zich woensdag verbonden aan FC Utrecht. De van een kruisbandblessure herstellende middenvelder maakt transfervrij de overstap van Go Ahead Eagles en tekent voor één jaar, met een optie op tweede seizoen, bij de nummer vier van de eredivisie. ,,FC Utrecht speelt graag een rol om hem terug te brengen op niveau", zegt zijn nieuwe trainer Erik ten Hag.

 

Johan Inan / De Stentor

 

De coach van FC Utrecht maakte de inmiddels 24-jarige David mee in zijn tijd als Hoofd Opleiding van FC Twente. ,,Ik ken David goed uit mijn Twente-periode en hij heeft onmiskenbaar talent", laat Ten Hag op de website van FC Utrecht weten. ,,Door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden is zijn loopbaan nog niet tot wasdom gekomen. FC Utrecht speelt graag een rol om hem terug te brengen op niveau, waarvan wij geloven dat hij daar kan acteren.”

 

David herstelt nog van de tweede zware knieblessure die hij in november vorig jaar opliep. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van 30 oktober 2015, toen hij op bezoek bij MVV voor het eerst zijn voorste kruisband scheurde. Voor de linksbenige spelmaker zich medio 2015 verbond aan Go Ahead, was hij actief voor FC Twente en het Engelse Fulham.

 06-06-2017

Chris David verruilt Go Ahead Eagles voor FC Utrecht. De 24-jarige middenvelder, die herstelt van een tweede kruisbandblessure, verkiest een transfervrije overstap naar de eredivisionist boven een langer verblijf bij de gedegradeerde club uit Deventer.

 

Johan Inan / De Stentor

 

David moet nog worden gekeurd bij FC Utrecht. Als tijdens de medische tests geen complicaties aan het licht komen, zet hij later deze week zijn krabbel bij de club die vorige maand via de play-offs Europees voetbal afdwong.

 

In Utrecht komt David met Erik ten Hag een oude bekende tegen. De succesvolle hoofdtrainer was eerder Hoofd Opleiding bij FC Twente, waar David de jeugdacademie doorliep. Ten Hag ziet ondanks twee kruisbandblessures nog veel potentie in de linksbenige spelmaker.

 

Fysiek leed

Een sterke start van David bij Go Ahead werd twee jaar geleden afgebroken door fysieke leed. In oktober 2015 scheurde hij in het uitduel met MVV de voorste kruisband van zijn linkerknie. David revalideerde een jaar en liep tijdens een oefenduel met de beloften, ditmaal op het kunstgras van amateurclub SVZW, dezelfde blessure op.

 

Hoewel hij de afgelopen anderhalf seizoen door de zware knieblessures geen officiële wedstrijd speelde in de hoofdmacht, wilde Go Ahead zijn aflopende contract verlengen. De voorbije weken onderhandelden club en speler tevergeefs over een langere samenwerking. Toen de interesse van Utrecht concreter werd en het voormalig talent sprak met Ten Hag, besloot hij de overstap te maken naar de nummer vier van de eredivisie.

 

Doorbraak

David tekende in 2015 voor twee seizoenen bij Go Ahead Eagles. Twee jaar eerder had hij als groot talent de overstap gemaakt van Twente naar Fulham. In Londen debuteerde hij tegen Crystal Palace met een fraaie treffer in de Premier League, maar zijn grote doorbraak bleef er uit.

 

Na een teleurstellende verhuurperiode aan Twente, koos de behendige middenvelder voor speeltijd in de Adelaarshorst. Tot zijn eerste blessure was David smaakmaker bij Go Ahead. Na de tweede blessure liet hij zich begin dit jaar opereren aan het gewricht. Sindsdien werkt David in het sportmedisch centrum in Zeist, op zo’n tien minuten van Stadion Galgenwaard, verder aan zijn herstel.

 18-05-2017

During Chris Davids spell at Fulham he played under 4 different managers. Making only 6 league appearances and scoring one league goal in Fulhams last Premier League game against Crystal Palace.

 

Charles Jones

 

Currently plying his trade in his home nation of the Netherlands. The 24 year old has now moved to Go Ahead Eagles, who will be playing in the 2nd tier of Dutch football next year after being relegated from the Eredivisie.

 

This week I got to ask Chris about his time at Craven Cottage.

CJ “Who was the best manager you worked under for your time at Fulham and why?”
CD: “I think i learned a lot from all the managers, because everyone was different. They had all a different style of playing and thoughts about the game. Under Magath I have played the most games and I think my best games for Fulham FC aswell. He gave me a lot of confidence and thats what I needed as a young player.”

 

CJ: “Do you have any stories about Felix Magaths management? Was he good or as bad as everyone says he was?”
CD: “Not really. The only thing I can say about him: is that everything he did, he did it with a reason. Such a great manager, who gave me confidence and was always busy with making me a better player. I think he should get more respect and time at Fulham FC. Its a shame that it ended like that. Because i loved the way he thought about the game. We thought the same way!”

 

CJ: “Whilst playing at Fulham who was the most talented player in the under 21s who you thought would become world class?”
CD: “I was impressed when I came to England. The quality of the players was high. All of them. Strong and quick. But i always said, and ive told them too, that Moussa Dembele, Patrick Roberts and Emerson Hyndman will be world class players. I told them to keep working hard and they will be stars.”

 

CJ: “During your time at Craven Cottage what were some of your best memories?”
CD: “I think my debut and goal against Crystal Palace. I really enjoyed every single game I’ve played in the Cottage. Such a great fans and atmosphere. I hoped I could give them more.”

 

CJ: “What emotions were you feeling scoring your first goal on your debut against Crystal Palace when you were already relegated, was it quite bittersweet?”

CD: “It was a strange feeling. To score in the Premier League was my dream. But to know that it didn’t help you stay up, was sad. You ask yourself, why didn’t I get the chance earlier? It will be a day that I won’t forget!”

 

CJ: “Would you consider a return to England in the near future?”

CD: “Definitely! I’ve been there and seen how football lives in the country. It’s amazing. Such a big difference with holland. Fulham FC will always be in my heart”

 

CJ: “Who in the Fulham squad did you look up to during your time there?”
CD: “To be honest, to all of the players. When I look back to my time there. I can’t believe with who I was training and playing. They are legends in their countries. All big stars. I often think back of the time I had in Fulham. It was a good lesson! I learned a lot from those days training with the big players!”

 

CJ: “Who was the best player you played alongside at Fulham?”

CD: “There were a lot of good players.. Dempsey, Diarra, Duff, Parker, Richardson, etc etc.. i can keep going haha but Berbatov was a player with special qualities”

Chris is currently available on a free transfer as his Go Ahead Eagles negotiations continue. He refused to rule out a return to Craven Cottage saying “Go Ahead Eagles offered me a new contract so we’re busy now. But you never know.” Would you welcome the return of Chris David in a Fulham shirt?

 

Source: charlesjonessports.com

 


Pagina 1 van 2  > >>

Designed by: Miro Webdesign