Nieuws


27-08-2018

Chris David heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden. De middenvelder hield in de voorbereiding zijn conditie op peil bij FC Twente, maar de Tukkers gingen uiteindelijk niet met hem in zee. Johan Inan snapt niet dat de creatieve linkspoot geen contract heeft gekregen.

 

"Als jeugdspeler van Twente lag de wereld(top) aan zijn fameuze linkervoet toen hij in 2010 werd verkozen tot beste B-junior van Nederland", schrijft hij op de website van De Stentor. "Acht jaar en veel bemoeienissen en foute keuzes later zit hij zonder club. Ook in Enschede zat er geen contract meer in. Twente zocht ondanks tien vacante plekken in de selectie een ander type middenvelder", aldus Inan.

 

"Ted van Leeuwen, die hem de deur wees, kan het weten hè? Ik las deze week een interview in VI waarin de Apeldoornse directeur stelde al lang gezien te hebben dat De Bruyne, Mertens, Fellaini en Asensio voorbestemd waren voor de wereldtop", vervolgt de verslaggever. "Dat andere Twente-spelers riepen dat David tijdens zijn 'stage' de beste middenvelder was en Van Leeuwen overal waar hij zijn netwerk uitstort omstreden is, doet er dan niet toe", besluit Inan kritisch. 

 

Tekst: Twentefans.nl

 23-07-2018

Chris David komt niet in aanmerking voor een contract bij FC Twente, dat meldt RTV Oost. De middenvelder is daarom vertrokken bij de club uit Enschede.

 

David trainde de afgelopen weken mee bij de ploeg van trainer Marino Pusic. De oud-speler van de Tukkers had zelf wel oren naar een terugkeer bij FC Twente en liet op de trainingen en in oefenwedstrijden ook een goede indruk achter. Pusic is echter op zoek naar een 'ander type middenvelder'.

 

David gaat nu zijn geluk beproeven in Engeland, waar de 25-jarige middenvelder een proefperiode gaat afwerken bij een nog onbekende club. Afgelopen seizoen stond David onder contract bij FC Utrecht, waar hij een aflopende verbintenis had.

 27-06-2018

Chris David was woensdag een van de nieuwelingen op het trainingsveld bij FC Twente. De oud-speler van de Tukkers houdt zijn conditie op peil bij de ploeg van trainer Marino Pusic. David vindt het fijn om (tijdelijk) terug te zijn.

 

"FC Twente heeft altijd een speciale plek gehad voor mij", vertelt de middenvelder tegenover RTV Oost. "Ik heb hier tien jaar gespeeld. Mijn ouders wonen hier nog, dus is het ideaal om hier te mogen trainen totdat ik een club heb."

 

Het is niet duidelijk of David in aanmerking komt voor een contract. "Het komt wel vaker voor dat oud-spelers bij hun oude club mogen trainen en fit blijven. Ik heb het in overleg met mijn zaakwaarnemer gevraagd en Twente heeft dat goedgekeurd", geeft hij aan. "Ik ben blij dat zij mij dat gunnen. Het is natuurlijk ook anders dan als je elke dag in de sportschool zit dan hier op het veld trainen met de jongens."

 

David leek eerst op proef te komen. "Maar ik heb gewoon met ze besproken dat het bij trainen zou blijven. FC Twente had zich al bij mij gemeld. Als zij een aanbieding willen doen, dan hoor ik het. Daar sta ik ook voor open en dat heb ik ze ook gezegd, maar tot nu toe heb ik niets gehoord. Dan blijft het bij trainen", aldus David, die naar eigen zeggen topfit is."

 

Bron: Twentefans.nl

 24-06-2018

ENSCHEDE - Chris David houdt vanaf woensdag zijn conditie op peil bij FC Twente. De Enschedeër speelde al twee keer eerder voor de Tukkers.

 

David doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, maar verkaste op jonge leeftijd naar Fulham. Daar scoorde hij één keer in de Premier League. In 2015 huurde FC Twente David voor een half seizoen, maar dat werd geen succes. David liep in het vervolg tot twee keer toe een zware knieblessure op. Hij kwam daarna uit voor Go Ahead Eagles en FC Utrecht, maar die laatste club verlengde zijn contract niet.

 

Bron: Tubantia.nl

 09-05-2018

Door: Roy van den Berghe 

 

Chris David hoopt snel duidelijkheid te hebben over zijn toekomst. De middenvelder is bij FC Utrecht in het bezit van een aflopend contract en heeft over belangstelling niet te klagen.

 

'Twee buitenlandse clubs hebben me een concrete aanbieding gedaan, verder zijn er vooral veel clubs die informeren. Welke clubs? Het is niet verstandig om in dit stadium namen te noemen, maar er spelen dingen in Nederland, Duitsland, Engeland, Turkije, Zwitserland en Zweden', vertelt David in gesprek met Voetbal International.

 

De 25-jarige David, die in zijn jongere jaren gold als een groot talent in de jeugdopleiding van FC Twente, is vooral op zoek naar stabiliteit. 'Ik ben al een half jaar helemaal topfit en merk bij Utrecht op de training dat ik iets kan toevoegen aan de Eredivisie. Een Nederlandse club heeft ook mijn voorkeur, het liefst uit de Eredivisie, al sluit ik ook de Jupiler League niet uit.'

 

Het was Erik ten Hag die David een jaar geleden naar FC Utrecht haalde. De middenvelder kwam sindsdien twaalf keer in actie voor de beloften in de Jupiler League en zat al regelmatig op de bank bij het eerste, maar tot een debuut kwam het nog niet. 'Op mijn positie heb ik Urby Emanuelson en Yassin Ayoub voor me en die doen het gewoon goed', legt de voormalig jeugdinternational uit.

 

'Maar de trainers, eerst Erik ten Hag en nu Jean-Paul de Jong, zijn wel heel tevreden over mijn ontwikkeling. Ze zien het in mij zitten en toen FC Utrecht besloot om de optie in mijn contract niet te lichten, werd me ook verteld dat de deur nog niet dicht is. Misschien dat ik na dit seizoen toch nog met de club kan praten over een langer verblijf.'

 

Mocht FC Utrecht besluiten om definitief afscheid te nemen van David, dan heeft de middenvelder al een duidelijk idee waaraan zijn nieuwe club moet voldoen. 'Ik zoek een stabiele, ambitieuze club waar ik veel minuten kan maken. Dat ik veel kan spelen, is het belangrijkste. Het liefst in de Eredivisie, maar ik sluit het buitenland niet uit.'


Bron: VI.nl

 01-05-2018

FC Twente degradeerde zondag uit de Eredivisie en de situatie in Enschede gaat ook Chris David aan het hart. De oud-speler van FC Twente plaatste een emotioneel bericht op Instagram.

 

"Elke tegenslag is een opstap voor een terugkeer", schrijft David. "Het is droevig dat FC Twente, waar ik mijn carrière begon en tien jaar speelde, vandaag is gedegradeerd. Ik weet zeker dat ze terug zullen keren naar de Eredivisie met de fantastische steun van de fans."

David staat momenteel onder contract bij FC Utrecht, waar zijn verbintenis niet verlengd wordt. De 25-jarige middenvelder speelde eerder bij Go Ahead Eagles en Fulham.

 

Tekst: Twentefans.nl

 30-03-2018

Chris David (25) komt vooralsnog niet voor in de plannen van trainer Jean-Paul de Jong, maar de geboren Amsterdammer popelt om het op eredivisieniveau te laten zien. ,,Het knaagt wel een beetje, ja.”

 

Tim Reedijk / AD.nl

 

Op 11 mei 2014, even voor half 4 ’s middags, staat Chris David langs de lijn van het veld van Craven Cottage. Met zijn aanstaande Premier League-debuut namens Fulham weet hij dat zijn droom is uitgekomen. In de dying seconds van de wedstrijd tegen Crystal Palace –de thuisploeg staat met 1-2 achter– besluit hij voor eigen succes te gaan. Vanaf de rechterkant kapt hij naar binnen, met zijn linkerbeen haalt hij op Arjen Robben-achtige wijze uit. Doelpunt. Het shirt gaat uit. Dat Fulham al gedegradeerd is, was al bekend.

 

Kruisband

Een krappe vier jaar later is David speler van FC Utrecht, al maakt hij voornamelijk minuten bij de beloften in de Jupiler League. De middenvelder is topfit en gretig, nadat hij in de afgelopen jaren tweemaal de voorste kruisband in zijn linkerknie afscheurde. Nu voelt hij dat het tijd is om te laten zien wat hij kan. Dat hij dit seizoen vooral bij Jong FC Utrecht acteert, zit hem dwars. Op zijn positie op het middenveld hebben sterkhouder Yassin Ayoub en Urby Emanuelson voorlopig de voorkeur in het keurkorps van trainer Jean-Paul de Jong. ,,Ik zit er wel mee”, vertelt een openhartige David. ,,Ik heb een kans nodig, een moment dat ik het kan laten zien. Het is jammer dat mensen nu niet weten wat ze van me kunnen verwachten.”

 

David moet zich voorlopig richten op het beloftenelftal, dat onderaan staat in de Jupiler League. ,,Daar speel ik voluit. Ik heb geen pijntjes meer of last van mijn knie. Het is jammer dat ik het in het eerste elftal nog niet heb kunnen laten zien”, aldus de middenvelder, die geregeld met De Jong praat over zijn situatie. ,,Ik vraag hem dan wat ik moet doen om minuten te maken. Hij vindt dat ik goed train, maar er is veel concurrentie op mijn plek. Ik vind dat ik een beloning verdien. Ik wil laten zien waarom Ten Hag me naar Utrecht heeft gehaald.”

 

Tegenslagen

David wordt na zijn periode bij Fulham aan FC Twente verhuurd, waar zijn tijd –mede door de moeilijke periode van de club– op een teleurstelling uitloopt. Hij komt terecht bij Go Ahead Eagles, waarmee hij de Jupiler League aanvoert en waar hij laat zien over kwaliteiten te beschikken. Maar in de Adelaarshorst loopt hij ook tegen de twee grootste tegenslagen van zijn carrière aan, de kruisbandblessures. Nog tijdens zijn herstelperiode besluit toenmalig Utrecht-trainer Ten Hag, die zijn potentie herkent, hem te halen.

 

Eind 2017 is David zo goed als fit en stelt hij zich als doel om in 2018 te vlammen. Voorlopig kan dat niet op eredivisieniveau, al zegt hij niet op te geven. ,,Ik kom van ver, train veel extra. Maar soms zit ik niet bij de selectie van het eerste elftal en dat is niet lekker voor mijn zelfvertrouwen. Maar ik geef niet op. Als ik niet bij Utrecht kan spelen dan vind ik dat natuurlijk jammer, maar dan moet dat misschien maar ergens anders.”

 

Speelminuten

Dat hij na dit seizoen daadwerkelijk ergens anders actief zal zijn, is niet ondenkbaar. De optie in zijn contract is niet gelicht door de club, al is de deur voor een langere samenwerking ook weer niet dicht. David denkt al voorzichtig aan de komende jaargang. ,,Ik ben er wel al een beetje mee bezig. Ik wil speelminuten op eredivisieniveau maken. Het zou mooi zijn als Utrecht toch met me verder wil, maar ik ben ook vrij om te praten met andere clubs. Ja, dat gebeurt al, maar ik richt me nu op deze club.”

 

En wie weet is David volgend jaar ‘gewoon’ in de Galgenwaard te zien. Op het middenveld komt een plekje vrij met het vertrek van Ayoub naar Feyenoord. ,,Het zou kunnen. Ik zit er al, ik ken alles en iedereen. Ik ben hier fit geworden. Utrecht is een mooie club en stad, de fans zijn fantastisch. Maar het is afwachten wat de club wil.”

 20-03-2018

FC Utrecht heeft besloten het aflopende contract van middenvelder Chris David (nog) niet te verlengen. De nummer vijf van de Eredivisie moest vòòr 1 april aan de spelers met een aflopend contract laten weten of de verbintenissen gelicht/verlengd zouden worden. Dat is nu dus gebeurd. 

De optie in het contract van eerste elftal-voetballer Chris David is niet gelicht. De 25-jarige Aramees-Nederlandse middenvelder kwam afgelopen zomer op voorspraak van trainer Erik ten Hag (momenteel hoofdtrainer van Ajax) transfervrij over van Go Ahead Eagles. Tot een optreden in het keurkorps kwam het echter nog niet, David speelde vooralsnog alleen wedstrijden bij Jong. Overigens benadrukt FC Utrecht wel dat beide partijen de mogelijkheid openhouden om op een later moment alsnog met elkaar te praten over contractverlenging.

 27-02-2018

Chris David lijkt eindelijk op de weg terug. De 24-jarige middenvelder van FC Utrecht liet in de gewonnen thuiswedstrijd (2-1) tegen koploper Jong Ajax een ijzersterke indruk achter. Zijn goede optreden bleef niet onopgemerkt, want David werd voor de tweede keer dit seizoen benoemd in het Elftal van de Week in de Jupiler League.


,,We hebben als team keihard geknokt om het maximale eruit te halen. Dat werd gelukkig beloond met de drie punten", licht Chris David toe. ,,Jong Ajax is natuurlijk een goede ploeg, maar wij hebben het hun erg lastig gemaakt vandaag. Ik heb de gehele wedstrijd gespeeld en voel mij topfit. Dit smaakt absoluut naar meer."

 

Kansen
Jong Utrecht begon fel en compact aan de wedstrijd en gaven de bezoekers weinig ruimte. Jong Ajax had veel balbezit en mocht het spel op eigen helft maken, maar tot grote kansen kwamen de Amsterdammers niet. Het felle spel van de thuisploeg leidde daarentegen wél tot grote kansen. Zo werd het doorjagen van aanvaller Sow op Jong Ajax-verdediger Doekhi in de 6e minuut zelfs bijna beloond met een doelpunt, maar keeper Van Bladeren redde uitstekend. Exact twee minuten later kreeg diezelfde Sow een uitgelezen kans om de score alsnog te openen, maar faalde opnieuw. Na een goede aanval, gaf de opgekomen Troupee de bal hard en laag voor op Sow, maar de aanvaller schoot van dichtbij naast. 

 

Voorsprong
Jong FC Utrecht bleef vanuit de organisatie voetballen en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende voorsprong. Na een snelle counter schoot Joosten de bal van een meter of 25 hard raak. De aanvaller, die terugkeerde van een zware knie-blessure, bekroonde hiermee zijn rentree met een belangrijk doelpunt. 

Hierna gebeurde er niet veel meer. Pas in de 36e minuut werd Jong Ajax een keer gevaarlijk. Na een snelle uitbraak van de Amsterdammers schoot Jong Ajax-topscorer Cassierra van dichtbij tegen de bovenkant van de lat. Jong FC Utrecht ging uiteindelijk rusten met een knappe 1-0 voorsprong. 

 

Gelijkmaker
Jong Ajax kwam sterk uit de kleedkamer en speelden in de tweede helft met veel meer druk naar voren. Dat resulteerde gelijk in een goede kopkans voor Cassierra, maar de Colombiaan had het vizier niet op scherp staan. Toch kwamen de Amsterdammers in de 63e minuut op gelijke hoogte. Invaller Sierhuis rondde van dichtbij af na goed voorbereidend werk van Lang. 

 

Goede actie
Jong Ajax kon zich natuurlijk geen puntverlies permitteren in de strijd om het kampioenschap, dus ging de ploeg van Michael Reiziger naarstig op zoek naar de voorsprong. Die kwam er uiteindelijk niet, want na een goede actie van David, die zich handig vrijspeelde tussen twee Ajax-verdedigers, belandde de bal voor de voeten van de opgekomen van der Meer. De linksback gaf de bal goed voor en na een scrimmage voor het Ajax-doel, schoot Sow alsnog raak.

 

Overwinning
In de slotfase gebeurde er vrij weinig. Jong Ajax ging vol voor de gelijkmaker, maar de thuisploeg hield zich vrij gemakkelijk staande. Verder dan een geblokte schot van Sierhuis kwamen de bezoekers niet. Hierdoor bleven de punten in Utrecht en werd de koploper dus met lege handen naar huis gestuurd. 

 15-01-2018

FC Utrecht met 3-4 onderuit tegen NAC Breda.

 

Een formatie van FC Utrecht die uit spelers van zowel het eerste elftal als de beloftenploeg bestond, legde het vanmiddag (maandag) in een vriendschappelijke wedstrijd af tegen het vlaggenschip van NAC Breda. Op een regenachtig Sportcomplex Zoudenbalch werd het 3-4 voor de Bredanaars.

In extremis krijgt de vriendschappelijke partij tussen de ploegen van Jean-Paul de Jong en Stijn Vreven een beslissende wending. Namelijk: op aangeven van Angelino schuift bij de tweede paal invaller Paolo Fernandes namens NAC Breda de bal tegen de touwen. En dus gaat de score van 3-3 naar 3-4 en krijgt het oefenonderonsje wat het eigenlijk niet verdient: een winnaar.

 

Zompige zoden op Zoudenbalch
FC Utrecht – spelend met voetballers uit zowel de A-kern als de beloftenselectie – en NAC Breda, dat in de sterkst mogelijke formatie aantreedt, doen namelijk nauwelijks voor elkaar onder. Op de zompige zoden van Zoudenbalch gaat het spel van de ene naar de andere kant en is er niet echt een ploeg die er bovenuit steekt.

Vier goals in de eerste helft
Dat de score gelijkmatig oploopt, om en om, is dan ook geen verrassing te noemen. Vanuit een hoekschop komt de bal al na zeven minuten bij Cyriel Dessers, die FC Utrecht op voorsprong zet: 1-0. Dik vijf minuten later is die voorsprong alweer verdwenen. Rai Vloet werkt van dichtbij de 1-1 binnen. Een eigen doelpunt van Dario Dumic betekent nog voor rust de 1-2, en ook nog vóór de break wordt het weer gelijk: een terugspeelbal van Gianluca Nijholt stuitert op, waardoor keeper Mark Birighitti niets anders rest dan de bal uit het net te vissen: 2-2.

Mooie treffers van El Allouchi en David
Na de rust neemt Mounir El Allouchi met een knappe plaatsbal de leiding in het virtuele klassement ‘Mooiste Doelpunt van de Middag’. Maar de 2-3 van de Bredanaar is lang zo mooi niet als de 3-3, die van de slof van Chris David komt. De middenvelder van FC Utrecht knalt de bal van een meter of twintig in de winkelhaak: 3-3. Die score lijkt lange tijd de eindstand te gaan worden, maar in de slottellen van de wedstrijd eigen de Brabanders zich de zege toe. Verdiend of niet: 3-4 is de finale score.

Vrijdag: AZ-thuis
Voor FC Utrecht nadert de hervatting van de tweede helft van het Eredivisieseizoen. De formatie van De Jong staat vrijdag in Stadion Galgenwaard tegenover AZ. Voor de partij die in Utrecht om 20.00 uur begint is de kaartverkoop inmiddels in volle gang.

FC Utrecht - NAC Breda 3-4 (2-2)
8. Cyriel Dessers 1-0
15. Rai Vloet 1-1
28. Dario Dumic (eigen doelpunt) 1-2
37. Gianluca Nijholt (eigen doelpunt) 2-2
62. Mounir El Allouchi 2-3
74. Chris David 3-3
90. Paolo Fernandes 3-4

Gele kaart: Pablo Mari (NAC Breda).

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Giovanni Troupée, Dario Dumic, Maarten Peijnenburg (86. Junior van der Velden), Tufan Özbozkurt (69. Shayne Pattynama); Rico Strieder, Odysseus Velanas (85. Karim Loukili), Chris David, Lukas Görtler (69. Sylla Sow); Bilal Ould-Chikh, Cyriel Dessers.

Opstelling NAC Breda:
Mark Birighitti; Fabian Sporkslede, Bart Meijers, Pablo Mari, Angelino; Gianluca Nijholt, Manu Garcia, Mounir El Allouchi, Rai Vloet (71. Thomas Enevoldsen); Giovanni Korte (75. Paolo Fernandes), Thierry Ambrose.

 

Bron: fcutrecht.nl

 


Designed by: Miro Webdesign