Nieuws


09-10-2012

Jong FC Twente heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd tegen de Amsterdamse Wooter Academy met 6-4 gewonnen. Bij FC Twente speelden onder anderen Eghan Shadrach en Chris David mee.

 

Eerstgenoemde, die pas vanaf januari officieel speelgerechtigd is voor de Tukkers, maakte indruk met twee fraaie treffers. Ook Chris David speelde een goede wedstrijd, de creatieve  linkermiddenvelder strooide met passes en liet zien waarom hij al jaren te boek staat als één van de grootste talenten in Nederland.

 

David ligt met Twente in de clinch over een nieuw contract en ontbreekt daardoor in de selectie bij officiële wedstrijden. Fulham hoopt hem in januari alsnog vast te leggen, nadat een poging op de laatste dag van de transferdeadline mislukte. Mocht de transfer doorgang vinden, dan laat de koploper van de Eredivisie opnieuw een talentvolle jeugdspeler vertrekken.

 

Eerder keerden onder andere talentvolle spelers als Tjaronn Chery, Steven Berghuis en Ninos Gouriye de Tukkers de rug toe. Volgens vele Twentefans moeten jeugdspelers echter meer  kansen krijgen om aansluiting te krijgen bij de eerste selectie. Dat blijkt uit de poll op onze Facebook-pagina.

 

Tekst: Twentefans.nl

 23-06-2012

FC Twente heeft de voorbereiding afgetrapt met een ruime overwinning tegen SV Enter. In Enter werd de vierdeklasser met 0-7 verslagen.

 

FC Twente kende een vliegende start. Binnen twee minuten stonden de Enschedeërs  op voorsprong. Onder het oog van 2.000 toeschouwers passeerde Marco Otten zijn eigen doelman. Glynor Plet tekende na ruim een half uur voor de tweede treffer. Joshua John was verantwoordelijk voor de 0-3.

 

Na de thee bleven treffers lang uit. Chris David tekende een kwartier voor tijd voor het vierde doelpunt van FC Twente. Mirco Born maakte niet veel de later de 0-5 en de 0-6. Jurjan Mannes zorgde voor het slotakkoord.

 

Dinsdag 26 juni komt FC Twente opnieuw in actie. Dan is WVC in Winterswijk de volgende  tegenstander. FC Twente gaat maandag op trainingskamp naar De Lutte.

 10-06-2012

Chris David ontpopte zich dit seizoen tot een van de smaakmakers bij Jong FC Twente. De negentienjarige middenvelder was een vaste waarde bij de beloften, die zich tot  kampioen van de Eredivisie kroonden. David maakt een vlotte ontwikkeling door.

 

"Aan het begint van dit seizoen speelde ik nog in de A1 van FC Twente en mocht ik af en toe met de beloften mee", zegt David. "Op bezoek bij Jong FC Groningen kreeg ik echter een kans in de basis. Sindsdien ben ik bij de selectie van Jong FC Twente gebleven en een van de vaste waarden geworden. Het is dus snel gegaan dit jaar."

 

David wil nu de volgende  stap zetten. "Ik hoop komend seizoen mijn debuut bij FC Twente  maken", is de middenvelder, die al een aantal keren meetrainde met de eerste selectie, ambitieus. "Tijdens de trainingen merk ik dat ik beter word. Het niveau ligt natuurlijk een stuk hoger en je merkt dat alles een stapje sneller gaat. Ik kan echter aanhaken en voel het vertrouwen van de andere medespelers."

 

Bron: Twentefans.nl

 31-05-2012

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar had aan een gelijkspel tegen Frankrijk genoeg om zich te plaatsen voor het EK. Het liep woensdag anders. Het team van KNVB-coach Wim van Zwam kreeg een flink pak slaag: 0-6. Frankrijk verzekerde zich zo van een EK-ticket. Jong FC  Twente-spelers Joey Pelupessy en Chris David behoorden tot de selectie van Oranje onder 19, maar kwamen niet in actie tijdens dit duel.

 27-05-2012

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft woensdag aan een gelijkspel tegen Frankrijk genoeg om zich te plaatsen voor het EK in Estland, begin juli. Zondag werd gastland Tsjechië met 3-0 aan de kant gezet. Eerder werd Noorwegen al verslagen (2-1). Chris David, speler van Jong FC Twente, begon in de basis. Joey Pelupessy kwam niet  in actie.  

 

Ook Frankrijk won z’n twee wedstrijden tijdens de Eliteronde, maar Onder 19 heeft een beter doelsaldo, waardoor de uitgangspositie iets beter is. Jürgen Locadia, Memphis Depay en Anass Achahbar scoorden in Praag de doelpunten voor de ploeg van KNVB-coach Wim van Zwam.

Tsjechië – Nederland 0-3 (0-1).

Opstelling: Verhulst, Sporkslede, Nieuwpoort, Rekik, Van Huijgevoort, Boccara, Ebecilio, David (71. Steenvoorden), Botaka (58. Achahbar), Locadia (84. Manu), Depay.

 14-05-2012

Oranje onder 19 jaar is de Eliteronde in Tsjechië vrijdag goed begonnen. Het elftal van bondscoach Wim van Zwam won haar eerste duel in groep 1 met 2-1 van Noorwegen. FC Twente-speler Chris David kwam na rust in het veld. Joey Pelupessy kwam niet in actie.

Door de overwinning gaat Oranje samen met Frankrijk gelijk aan kop van de groep met elk 3 punten. Frankrijk versloeg eerder op de dag het gastland Tsjechië met 2–1. Zondag speelt Oranje nog tegen Tsjechië en woensdag tegen Frankrijk. Er wordt gestreden om een ticket naar het EK in juli in Estland.

 

Opstelling Onder 19: Verhulst, Sporkslede, Nieuwpoort, Rekik, Dijks, Boccara, Ebecilio (83. Steenvoorden), Bouy (76. David), Manu, Locadia, Depay (90. Botaka).

 14-05-2012

KNVB-coach Wim van Zwam van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft de selectie met achttien namen bekendgemaakt die van de partij zijn tijdens de eliteronde. Deze tweede en beslissende EK-kwalificatieronde staat voor Oranje onder 19 op het programma van 25 tot en met 30 mei in Tsjechië. Joey Pelupessy en Chris David, spelers van Jong FC Twente, maken deel uit van de selectie. Wouter Dronkers staat op de standby-lijst.  

In groep 1 treft Nederland hierin het gastland, Noorwegen en Frankrijk. Alleen de eerste plaats geeft recht op één van de in totaal acht tickets voor het EK 2012 in Estland (van 3 tot 15 juli). Nederland begint de eliteronde tegen Noorwegen, op vrijdag 25 mei. Zondag 27 mei treedt ons land aan tegen Tsjechië, waarna op woensdag 30 mei het duel met Frankrijk het slotakkoord vormt. De eerste wedstrijd is in stadion Víceúcelová sportovní  hala in Slany. De laatste twee interlands vinden plaats in stadion Bohemians 1905 in Praag. Alle drie de wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

De selectie voor de eliteronde in Tsjechië bestaat uit de volgende  achttien spelers: Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Sven Nieuwpoort en Fabian Sporkslede (allen Ajax), Kyle Ebecilio (Arsenal), Hobie Verhulst (AZ), Jordan Botaka (Club Brugge), Anass Achahbar, Mats van Huijgevoort, Elvis Manu en Matthew Steenvoorden (allen Feyenoord Academy), Stefan van der Lei (RVO FC Groningen), Ouasim Bouy (Juventus), Karim Rekik (Manchester City), Ilan Boccara (Paris Saint German), Memphis Depay en Jurgen Locadia (beiden PSV) en Chris David en Joey Pelupessy (FC Twente).

 24-04-2012

Spanning vooraf
“Vooraf was er sprake van een goede spanning, zeker ook omdat het voor de spelers de eerste keer was dat ze in De Grolsch Veste speelden’, blikt trainer Patrick Kluivert terug. ‘De sfeer in het stadion was fantastisch. We hebben ook goed gespeeld, op wat individuele foutjes na.”

Openingsdoelpunt

De wedstrijd werd opengebroken door Jurjan Mannes, die nadat FC Twente lang gedomineerd had wist te scoren. “Het was extra bijzonder, omdat ik dit seizoen nog geen doelpunt gemaakt had. Ook scoren tegen Groningen-doelman Renze Fij was speciaal. Ik heb in de jeugd bij FC Twente jarenlang met hem samengespeeld en we hebben nog regelmatig contact. Ook voor deze wedstrijd. Ik vertelde hem dat wij zouden gaan scoren. Hij antwoordde dat zijn ploeg dat ook zou doen. Dat is goed zei ik, zolang wij er maar een meer maken en dat is gelukt. Het is een bijzonder seizoen geweest voor ons. Na de winterstop was het even zoeken, in de  gewijzigde samenstelling, maar uiteindelijk is het goed gekomen. We hebben een  aantal wedstrijden heel nipt gewonnen, maar in die duels ook juist onze veerkracht getoond. Ik denk dat we uiteindelijk dik verdiend kampioen zijn geworden.”

“Fantastische ambiance”

Het was Chris David die in het kampioensduel vanaf elf meter voor de beslissing zorgde. “Het was fantastisch om deze wedstrijd te spelen. Het stadion, zo vol met supporters, die volledig achter ons stonden. We kregen ook kansen, maar maakten het niet af. We hielden vertrouwen, kwamen op 2-1 maar de laatste vijftien minuten waren we toch nerveus en werd het toch nog spannend. Uiteindelijk lukte het ons te winnen en de titel te pakken. Het is de bekroning voor een prachtig seizoen. Ik ben door Patrick Kluivert bij de ploeg gehaald. Het is geweldig om onder hem te werken. Hij heeft zoveel ervaring en weet dat ook over te brengen. Soms speelt hij mee en aan de manier waarop hij speelt en het gemak waarop hij ballen geeft merk je gewoon dat hij in de absolute top gespeeld heeft. Hij vertelde ons vooraf zonder druk te spelen en gewoon ons eigen ding te doen. Dat is denk ik wel gelukt. We hebben ons eigen spel  gespeeld, de wedstrijd gewonnen en de titel gepakt.”

Beloning voor speciaal seizoen

Het kampioenschap is de kroon op een seizoen dat ook voor Kluivert heel speciaal was: “Rondom de winterstop zijn we een aantal spelers kwijtgeraakt en daarmee ook de nodige kwaliteit, maar uiteindelijk hebben we het als groep toch op weten te vangen. Wat voor mij dit seizoen heel bijzonder was, was de manier waarop we gewerkt hebben. Ik heb geprobeerd de spelers individueel beter te laten worden, zodat het team als geheel beter zou functioneren, waardoor dan uiteindelijk het individu kan stralen. Dat heeft vandaag deze beloning opgeleverd.”

Tekst: fctwente.nl

 23-04-2012

Door een 2-1 zege op Jong FC Groningen veroverden de beloften van FC Twente maandagavond het landskampioenschap. Voor 15.000 toeschouwers in de Enschedese Grolsch Veste zette verdediger Jurjan Mannes de thuisploeg na 38 minuten op een 1-0 voorsprong.

 

Tot dan toe waren de jonge Tukkers niet in gevaar gekomen behoudens een uitbraak van de gasten uit Groningen die dan ook prompt de lat hadden geraakt boven doelman Nick Marsman.  Nog voor rust werd het echter gelijk toen de Groninger Tim Keurntjes profiteerde van knullig balverlies in de defensie van de Enschedeërs.
       

Tien minuten na de rust werd aanvoerder Quincy Promes, door een prachtige lange bal van Chris David diep gestuurd, maar hij werd onreglementair naar de grond gebracht binnen het zestien metergebied. De daaropvolgende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Chris David.

 

In de resterende tijd werd niet meer gescoord hoewel FC Groningen de laatste tien minuten erg  aandrong en er zich nog enkele hachelijke momenten voordeden voor het doel van Marsman. Na het bevrijdende laatste fluitsignaal van arbiter Lennard Vrijhof volgde een groot feest op het veld en op de volgepakte tribunes van De Grolsch Veste. Jong FC Twente heeft door de overwinning zeven punten voorsprong op Ajax  met nog twee wedstrijden te spelen.

 21-04-2012

Chris David is één van de grootste talenten bij FC Twente. De linkermiddenvelder, die diverse jeugdselecties van Oranje doorliep, speelt maandag in De Grolsch Veste het  kampioensduel tegen FC Groningen.  

David verwacht een mooie wedstrijd. "Het is een bijzondere wedstrijd, omdat het gaat om het kampioenschap. Hier hebben we als team de hele jaar voor gewerkt. We zijn er heel dichtbij, dus ik ga er ook van uit dat we kampioen gaan worden", vertelt hij tegenover Twentefans.nl. "Het is een mooie ervaring om in ons eigen stadion te mogen voetballen voor het kampioenschap. Daarnaast verwachten wij ook de steun van onze trouwe supporters."

David is blij met de samenwerking met zijn trainer. "Het is voor mij een grote eer om samen te mogen werken met Patrick Kluivert als trainer. Hij heeft als voetballer veel bereikt en brengt  zijn ervaringen over aan ons. Dit kunnen wij ook terugzien tijdens de trainingen, waar vooral het positiespel en techniek centraal staat."

 

Tegen Wisla Kraków behoorde David al tot de selectie van FC Twente, volgend jaar hoopt hij er definitief bij te zitten. "Het is mijn doel om hier te slagen bij FC Twente. Volgend seizoen wil ik bij de eerste selectie horen en uiteindelijk uitgroeien tot een vaste waarde op het middenveld. Ik heb vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten en hoop binnenkort mijn debuut te mogen maken.

Bron: Twentefans.nl

 


Pagina 1 van 2  > >>

Designed by: Miro Webdesign