Nieuws


19-12-2015

HENGELO - Chris David heeft vrijdagavond met succes een operatie aan zijn knie ondergaan. In de OCON Orthopedische kliniek in Hengelo (Ov) heeft de spelverdeler van GA Eagles een operatie ondergaan aan zijn linkerknie.

 

De 22-jarige middenvelder heeft eind oktober zijn voorste kruisband afgescheurd in de slotfase tijdens de uitwedstrijd tegen MVV (0-1 winst).

 

De bekende orthopedisch chirurg Roy Hoogeslag heeft de voorste kruisband van David gereconstrueerd. De verwachte hersteltijd bedraagt minimaal zes tot acht maanden. Hierdoor kan David dit seizoen niet meer in actie komen.

 

David kwam dit seizoen 8 officiële competitieduels in actie voor GA Eagles, waarbij hij 1 maal het net wist te vinden. GA Eagles staat momenteel zesde in de Jupiler League met elf punten achterstand op koploper Sparta.

 18-12-2015

In de Kerstspecial van ‘Kleuren van Juweel’ lees je onder meer een uitgebreid portret van Randy Wolters, Kenny Teijsse, Chris David en Lennon(!) de Kogel die in de studio van topfotograaf Evert van de Worp op de foto gingen met één van hun geliefde ouders. Aan de vooravond van de feestdagen haalden ze tussen de fotoshoots door dierbare herinneringen op aan mooie, ontroerende en aangrijpende momenten.

EDIBA DAVID OVER HAAR ZOON CHRIS:
“Ik kwam de kamer binnen en zag alleen maar bedroefde gezichten. Van m’n man, van de broers van Chris en natuurlijk van Chris zelf. Hij had net gehoord dat hij z’n kruisband had afgescheurd. Verschrikkelijk om je zoon zo verdrietig te zien. Maar ik dacht ook meteen: er hadden hem veel ergere dingen kunnen overkomen.Je ziet tegenwoordig zoveel ellende op tv. Dodelijke ongelukken op de snelweg, oorlogen… En natuurlijk de aanslagen. Dat grijpt mij allemaal heel erg aan. Ik bid elke dag dat het stopt. Zelf heb ik een ramp van dichtbij meegemaakt. We woonden in 1992 in de Bijlmer toen de Bijlmerramp plaatsvond. Het vliegtuig vloog in het flatgebouw waar wij woonden, maar dan aan een andere zijde. Ik kan me de paniek nog goed herinneren. Ik was zes maanden zwanger van Chris, dus ik kon niet zo snel wegkomen. Gelukkig heeft een buurvrouw geholpen m’n twee oudste zoons naar buiten te dragen, omdat mijn man op het moment van de ramp niet thuis was. Chris is de enige van onze zes kinderen die in Amsterdam is geboren. Onze oudste twee zoons en dochter zijn in Tur Abdin (Zuidoost-Turkije, red.) geboren en onze jongste twee zoons in Enschede. Chris was geen moeilijk kind. Behalve als ik ‘m binnen moest roepen voor het eten, haha! Hij wilde altijd maar voetballen. Als hij eenmaal binnen was, slokte hij het eten op, om dan weer snel terug te rennen naar het veldje voor ons huis. Ik ben heel trots op hem dat hij van voetbal zijn werk heeft gemaakt. Maar soms vind ik het als moeder ook wel moeilijk. Zoals toen hij op z’n 19e in Londen ging wonen om voor Fulham te spelen. Het ene moment was hij nog echt mijn jongen, en het volgende moment zat hij in z’n eentje ver van huis. Daar heb ik veel om gehuild. Ik krijg nu weer tranen in m’n ogen als ik aan die periode denk. Weet je wat ik extra moeilijk vond? Dat ze in Engeland voetballen met kerst. Daarom was Chris er de afgelopen twee jaar niet bij. Wij zijn Syrisch-orthodoxe christenen en het kerstfeest is heel belangrijk voor ons. Deze kerst wordt dan ook extra speciaal. Na al die jaren is de familie aan tafel weer compleet.”

CHRIS DAVID OVER ZIJN MOEDER EDIBA:
“Toen ik in Londen woonde, kwam pas echt het besef. Als kind denk je dat het vanzelfsprekend is wat je moeder voor je doet. Voor je kookt, je kleren wast, je helpt met van alles en nog wat. Maar pas als je er alleen voor staat, waardeer je het écht. Mijn moeder is zo ontzettend belangrijk voor mij. Mede dankzij haar ben ik geworden wie ik nu ben. Ze heeft er van jongs af aan op gehamerd altijd respectvol en beleefd te zijn naar andere mensen. Nog steeds ziet ze erop toe dat ik niet onverzorgd de deur uit ga. Dat ik mijn familie, mijn geloof en mijn afkomst juist vertegenwoordig. Mijn moeder is ook streng tegen tatoeages, vindt dat niet passen binnen onze Aramese cultuur en ons geloof. En dus hebben ik en mijn broers geen tatoeages. Ik zou best een Bijbelvers op mijn borst willen tatoeëren. Maar mijn moeder zegt altijd: “Cristiano Ronaldo heeft toch ook geen tattoos?” Ronaldo is echt de held van mijn moeder. Vroeger Messi ook, totdat mijn broers en ik haar vertelden dat Messi z’n hele arm vol getatoeëerd had. “Maar hij is zo’n lieve jongen”, zei ze toen bedroefd.”

 09-12-2015

Supporters mogen niet vergeten dat trainer ook aan het roer stond toen Go Ahead Eagles aan kop ging in de Jupiler League.

door Eric Mondeel
ANALYSE

Zoals zo vaak krijgt de trainer de schuld wanneer er sportieve tegenwind opsteekt. “Demmers oprotten”, brulden de supporters van Go Ahead Eagles vrijdagavond in de Adelaarshorst tijdens het teleurstellend verlopen duel met Helmond Sport (1-1). Is de roep om het hoofd van de oefenmeester terecht? Een analyse. Dennis Demmers is nooit profvoetballer geweest. Dat is ongetwijfeld een groot nadeel. Hij kan zich moeilijker inleven in de zielenroerselen van zijn spelers. Want hij heeft zelf nooit ervaren hoe het voelt om onder immense druk te moeten presteren. Maar ervaring als topspeler is geen voorwaarde om te kunnen slagen als trainer in het betaald voetbal. Leo Beenhakker, Han Berger en Fritz Korbach hebben nooit als profvoetballer hun veters gestrikt, maar zij schopten het wél ver als trainer. Oud-topspelers als Marco van Basten en Ruud Gullit, met hutkoffers vol ervaring, hebben er daarentegen bitter weinig van gebakken.

Bagage
Een nadeel is ook dat Demmers met weinig ervaring beschikt als trainer in het profvoetbal. Hij was pas tweeëneenhalf jaar assistent-trainer van GA Eagles toen hij in maart van het afgelopen jaar het stokje overnam van zijn ontslagen voorganger, Foeke Booy. Ongeacht zijn kwaliteiten loopt een groentje altijd het grote risico dat hij minder of zelfs helemaal niet serieus wordt genomen door zijn spelers. Maar het staat vast dat Demmers wat in zijn mars heeft.

 

De titel raakt uit het zicht van GA Eagles, want de achterstand op koploper Sparta bedraagt al acht punten. Maar een plek bij de eerste vijf is nog zeker mogelijk.

De supporters die `Demmers, oprotten´ scandeerden, mogen niet vergeten dat dezelfde trainer aan het roer stond toen GA Eagles koploper was van de Jupiler League. Slechts anderhalve maand geleden schalde het ´hosanna´ door de Adelaarshorst. Demmers heeft de grote pech dat hij sinds 30 oktober zijn beste speler moet missen. Niet voor niets was Chris David bij de toenmalige Premier Leagueclub Fulham de oogappel van trainer Felix Magath. Is één speler bepalend voor winst of verlies? Neen, maar het kan wél een grote slok op een kleine borrel schelen. Vanaf het moment dat David het ritme bepaalde, danste GA Eagles naar de koppositie van de Jupiler League. Sinds hij op het kunstgras van MVV de binnenste kruisband in zijn linkerknie afscheurde, speelde GA Eagles als een symfonie-orkest zonder dirigent. Te vaak vals.

Bezinning
Nu de tijd van bezinning nadert, moet Demmers wél in de spiegel durven kijken. Hierbij gratis voer voor discussie. GA Eagles leidt spelers op voor het 433-systeem, maar die rode draad mag geen wurgkoord worden. Je moet daarvan af durven wijken indien een wedstrijd erom vraagt of de specifieke kwaliteiten van een speler benut kunnen worden. Beteugel geldingsdrang, want dat is de grootste valkuil. Het mag soms heus wel een onsje minder.

Pers de ploeg niet in een keurslijf, maar laat creativiteit de vrije loop. Uitleg op het trainingsveld kan waardevol zijn, maar als je een positiespel om de haverklap stillegt, draaf je misschien door. Videobeelden bekijken? Prima, maar bezorg spelers geen vierkante ogen. De clubleiding van GA Eagles doet er intussen verstandig aan om te speuren naar een nieuwe speler die het verschil kan maken. Iemand met bijzondere kwaliteiten, zoals Quincy Promes in het promotiejaar 2013 en Chris David in de hete herfst van dit seizoen etaleerden.

Polsstok
Realistisch beschouwd is de titel uit het zicht van GA Eagles verdwenen. NAC beschikt in de Jupiler League over de langste polsstok en kan dus het verst springen. Maar mits het ontbrekende, cruciale puzzelstuk in de komende winter gevonden wordt, is GA Eagles zeker in staat om bij de eerste vijf te eindigen. En dan is promotie nooit ver weg. Dat kan zeker ook onder leiding van Demmers. Hij verdient het krediet om zich tot het einde van dit seizoen als hoofdtrainer te bewijzen.

 

Bron: De Stentor

 03-12-2015

DEVENTER - Het ziet ernaar uit dat Go Ahead Eagles op zoek gaat naar vastigheden. Dennis Demmers geeft in het thuisduel van vrijdag met Helmond Sport dezelfde spelers het vertrouwen als afgelopen maandag in Volendam.

 

De trainer van Go Ahead heeft aan zijn opstelling gepuzzeld sinds 30 oktober, toen Chris David in de uitwedstrijd tegen MVV uitviel met een zware knieblessure. Hij sleutelde vooral aan het middenveld, waar een verbindingsspeler als David node werd gemist. Op de positie van linksback wisselden Kenny Teijsse en Robin van der Meer geregeld stuivertje. Het lijkt erop dat Demmers nu voor zekerheden kiest. Go Ahead speelde maandag in Volendam heel behoorlijk en had meer verdiend dan een nipte nederlaag (1-0).

 

Demmers kan vrijdag (aftrap 20.00 uur) niet beschikken over Lars Lambooij. De rechtsback heeft nog wat vocht in zijn knie, maar traint al wel weer op het veld. Waarschijnlijk komt hij dit jaar niet meer in een wedstrijd in actie. Chris David en Mohamed Hamdaoui zijn ieder vanwege een zware knieblessure langdurig uitgeschakeld. David heeft nog geen operatie ondergaan, omdat hij zijn been nog niet volledig kan buigen. Zodra hij onder het mes is gegaan, vergt zijn revalidatie nog zeven tot negen maanden.

Bron: De Stentor

 02-11-2015

Chris David moest afgelopen vrijdag in de slotfase van het uitduel met MVV geblesseerd het veld verlaten. Vandaag is helaas uit een MRI-scan gebleken dat de middenvelder de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. Daarnaast is er sprake van een kleine breuk in de buitenzijde van zijn bovenbeen.

 

Terwijl de klok richting de 90e minuut tikte, ging David afgelopen vrijdag het duel aan met de doelman van MVV. Laatstgenoemde tikte de bal weg met een sliding. Het onderbeen van David kwam hierna echter onder de arm en het bovenlichaam van de MVV-goalie terecht.

“Net als bij Mohamed Hamdaoui gaat het om zogenoemd contactletsel”, legt Go Ahead Eagles-fysiotherapeut Coen Geers uit. “Er was vanzelfsprekend geen sprake van opzet, maar van botte pech. Verschrikkelijke pech, kan je wel zeggen.”

 

De MRI-scan die vandaag is gemaakt in het Rijnstate Ziekenhuis in Zevenaar wees dus uit dat Chris David de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. “Door het breukje in zijn bovenbeen zal de operatie over drie tot vier weken plaatsvinden”, weet Geers. “Ook moet de ontstekingsreactie worden afgewacht.”

 

De gemiddelde duur van het herstel van een dergelijke operatie is zeven tot negen maanden.

Chris David kwam op 14 augustus naar Go Ahead Eagles en veroverde al snel een basisplaats. In de beker tegen HSC’21 en vorige week in de competitie tegen Almere City scoorde hij zijn eerste twee goals voor Go Ahead Eagles.

 

Go Ahead Eagles wenst Chris David alle sterkte toe met zijn herstel en zal er alles aan doen hem hierin zoveel mogelijk te ondersteunen.

 

Bron: ga-eagles.nl

 01-11-2015

MAASTRICHT - Dankzij zijn winnende treffer tegen MVV (1-2) is Go Ahead Eagles de nieuwe koploper van de eerste divisie. Je zou denken dat Randy Wolters vrijdag met een brede grijns alle lof over zich heen liet komen. In plaats daarvan stond het gezicht van de linksbuiten bedroefd.

 

Matchwinnaar Randy Wolters verwees na afloop van de zege tegen MVV vooral naar de blessure van zijn ploeggenoot Chris David. De middenvelder - en misschien wel belangrijkste schakel van GA Eagles - moest vlak voor tijd geblesseerd naar de kant worden gedragen. "Het lijkt erop dat hij zijn knie verdraaid heeft. Het is alleen maar te hopen dat het meevalt. Want dit is een enorme domper", baalde Wolters.

 

Vrienden
Voor hem is David meer dan een teamgenoot. "We zijn goede vrienden geworden en hebben een klik, zowel op als buiten het veld. Hij geeft me voeding als speler. We praten continu op de training over bepaalde spelsituaties. Het is erg fijn zo'n creatieve speler achter je te hebben staan."

 

Scoren
Ook in Maastricht maakte Wolters gebruik van het spelinzicht en de fijne traptechniek van zijn maatje. David stuurde Wolters vlak voor rust weg met een dieptepass, waarna de linksbuiten de bal tegen de hand van Hawbir Moustafa aanschoot: strafschop, benut door De Kogel (0-1).

 

Kop
Wolters slikte eens goed en kon vervolgens toch nog blijdschap tonen. Het zij hem vast vergeven door David... Want na de gelijkmaker van Stef Peeters – ook vanaf elf meter – bezorgde de voetballer uit de Leidense volkswijk De Kooi GA Eagles de overwinning. Én de koppositie. Met dank aan FC Eindhoven, dat met 1-2 won bij Volendam. "Ja, hier mogen we best even van genieten", stelde Wolters. Hij gaf doelman Coppens het nakijken met een tergend trage schuiver met zijn rechtervoet. "Je kon wel zien dat ik nog flink moet oefenen met mijn chocoladebeen, dit is denk ik mijn lelijkste goal ooit."

 

Terug
Door Wolters' treffer zal zijn ploeggenoot Tom Daemen warme herinneringen koesteren aan zijn terugkeer in De Geusselt. De 30-jarige middenvelder van GA Eagles speelde van 2006 tot 2012 voor MVV. "Mooi om hier terug te keren", bekende Daemen. "Ik heb hier een prachtige tijd beleefd. Vaak play-offs gespeeld en veel geleerd als voetballer. Maar het is heerlijk hier nu met GA Eagles de koppositie te pakken."

 

Temeer omdat door de overwinning zijn veroorzaakte strafschop werd weggepoetst. Na een uur spelen vloerde hij Ricardo Ippel. "Hij kruiste voorlangs en ik raakte hem wel licht", erkende Daemen. Ook hij belichtte de schaduwzijde van de avond: de blessure van David. "Chris had enorm veel pijn. Iedereen leeft met hem mee."

 

 

Tekst: De Stentor

 

 30-10-2015

Go Ahead Eagles heeft het uitduel met MVV met 1-2 gewonnen. In een eerste helft waarin bar weinig gebeurde, scoorde De Kogel uit een penalty. De gelijkmaker kwam ook uit een strafschop: na een uur spelen scoorde Peeters vanaf de stip. Twaalf minuten voor tijd kroonde Wolters zich echter tot matchwinner. Hij scoorde uit een steekpass van Mathieu.

 

In de eerste helft gebeurde er erg weinig. Bart Vriends kreeg een kopkans, maar kon de bal niet genoeg richting meegeven. Aan de andere kant zag Croux hoe zijn poging een metertje naast de goal van Zwarthoed ging. Beide ploegen leken dan ook met een 0-0 ruststand de rust in te gaan, ware het niet dat MVV’er Moustafa de bal in eigen zestien met de hand raakte. Leon de Kogel benutte de toegekende penalty feilloos: 0-1.

 

Het tweede bedrijf was vanaf het begin opwindender dan zijn voorganger. MVV zette flink druk op de defensie van Go Ahead Eagles en dat resulteerde in een aantal kansen. Zwarthoed redde echter bekwaam op inzetten van Polizzi, Croux en Moustafa. Na een uur spelen werd de aanvalsdrang van MVV beloond: Ippel meldde zich in het strafschopgebied en werd gevloerd door Daemen. Bax wees hierna voor de tweede maal in de wedstrijd naar de stip. Net als De Kogel schoot ook aanvoerder Peeters van MVV strak binnen en zorgde hiermee voor de gelijkmaker.

 

Met drie verse krachten (Mathieu, Nieuwpoort en Rijsdijk) ging Go Ahead Eagles op zoek naar de hernieuwde voorsprong. De eerste beste keer dat de Deventenaren echt gevaarlijk waren in de tweede helft was het raak. Twaalf minuten voor tijd gaf invaller Mathieu goed mee op Wolters, die tegendraads inschoot: 1-2.

 

MVV kwam hierop met een slotoffensief. Peeters’ schot werd door Zwarthoed met zijn voet gekeerd. In de absolute slotfase moest Go Ahead Eagles met tien man verder, door een blessure van David. De Deventer ploeg had namelijk al drie keer gewisseld. De tien van Go Ahead Eagles streden voor de drie punten. Schenk zag dat de bal via zijn voet nét over het eigen doel ging. Terwijl de spanning tot enorme hoogte steeg, tikten ook de seconden van de vijf minuten extra tijd weg. Na 95 minuten kwam dan eindelijk het verlossende fluitsignaal van Bax, waarna Go Ahead Eagles dankzij de drie punten steeg naar de koppositie.

 

Bron: ga-eagles.nl

 24-10-2015

Go Ahead Eagles is er ook in zijn vijfde thuiswedstrijd in geslaagd om de volle buit in eigen huis te houden. Na een doelpuntloze eerste helft werd Almere City FC met 4-1 aan de kant gezet.

 

De toeschouwers in de Adelaarshorst moesten lang geduld hebben voordat het duel tussen Go Ahead Eagles en Almere City FC echt ontbrandde. De ploeg van Dennis Demmers wist in de eerste helft niet het juiste recept te vinden om het Flevolandse elftal uit elkaar te spelen. Schoten van Leon de Kogel en Chris David verdwenen over en naast het Almeerse doel en ook kopballen van de centrale verdedigers Bart Vriends en Xandro Schenk misten de kracht en richting om doelman Agil Etemadi te verontrusten. Een kopbal die op slag van rust wél dreigend was, kwam van het hoofd van Kenny Teijsse. De linkerverdediger was mee naar voren gekomen om een corner van Jerry van Ewijk binnen te koppen, maar Etemadi hield met een knappe redding zijn doel schoon.

 

Ook het team van trainer Maarten Stekelenburg wist de defensie van Go Ahead Eagles nauwelijks te verontrusten. Erik Cummins, als keeper terug onder de lat als vervanger van de geschorste Theo Zwarthoed, zag na een kwartier spelen alleen een ongelukkige inzet van een eigen verdediger op zich af komen, maar reageerde uiterst attent en keerde de bal. Het bleek de grootste mogelijkheid van Almere City FC voor rust.

 

Waar Go Ahead Eagles de eerste helft het doel niet wist te vinden, daar bolde het net in de tweede helft al binnen dertig seconden. De eerste de beste aanval van Go Ahead Eagles eindigde voor de voeten van ‘Man of the Match’ Chris David, die de bal beheerst langs Etemadi in het doel schoot: 1-0 in de 46ste minuut. Ook Almere City beet in de tweede helft meer van zich af. Kort na de Deventer openingstreffer werd Go Ahead Eagles gewaarschuwd door rechtsbuiten Pablo Rosario, die de bal rakelings voorlangs schoot. In de 64ste minuut kreeg Go Ahead Eagles meer lucht, toen de voorsprong werd verdubbeld door een fraai doelpunt van Leon de Kogel. Chris David legde een vrije trap ver voorbij de tweede paal op het hoofd van Sander Duits, die de bal terug legde op De Kogel, waarna de Deventer topscorer op zijn beurt binnen kon knikken: 2-0.

 

Uiteindelijk zouden in de laatste tien minuten van het duel nog drie doelpunten volgen. In de 80ste minuut was het opnieuw De Kogel die de bal snoeihard via de onderkant van de lat tegen de touwen joeg nadat Xandro Schenk de bal uitstekend met de borst klaar had gelegd voor de spits. Het slotakkoord was voor Randy Wolters, die op links de diepte in werd gestuurd en de bal in blessuretijd diagonaal binnenschoot. Hij zorgde daarmee voor de 4-1 eindstand, aangezien Norair Mamedov na een voorzet van Mitchell Burgzorg in de 84ste minuut iets terug had gedaan namens Almere City.

 

Door het verlies van Sparta Rotterdam klom Go Ahead Eagles in de Jupiler League naar de tweede plaats, waar het op één punt achterstand is gekomen van FC Volendam, dat in eigen huis onderuit ging tegen FC Emmen.

 

Go Ahead Eagles – Almere City FC 4-1 (0-0)
46. Chris David 1-0
64. Leon de Kogel 2-0
80. Leon de Kogel 3-0
84. Norair Mamedov 3-1
90. Randy Wolters 4-1

 

Scheidsrechter: Dhr. Van de Graaf
Toeschouwers: 8587
Rode kaart: 87. Abdel Metalsi (2x geel)
Gele kaart: Randy Wolters (Go Ahead Eagles), Mitchell Burgzorg, Lars Nieuwpoort, Agil Etemadi (allen Almere City FC)

 

Go Ahead Eagles: Erik Cummins; Lars Lambooij, Bart Vriends, Xandro Schenk, Kenny Teijsse (85. Robin van der Meer); Jeffrey Rijsdijk, Chris David, Sander Duits (66. Tom Daemen); Jerry van Ewijk (78. Elvio van Overbeek), Leon de Kogel, Randy Wolters.

 

Almere City FC: Agil Etemadi; Mitchell Burgzorg, Abdel Metalsi, Lars Nieuwpoort, Paul Quasten (62. Dyllan Lanser); Pablo Rosario, Soufyan Ahannach (71. Jason Oost), Gaston Salasiwa; Enzio Boldewijn, Sven Braken (57. Ricardo Kip), Norair Mamedov.

 

Bron: ga-eagles.nl

 01-10-2015

Hij stond lang als groot talent te boek. Bij FC Twente kwam hij echter niet helemaal uit de verf. Zijn avontuur bij Fulham leverde een mooie ervaring in de Premier League op, maar slagen deed hij in Engeland niet. Bij Go Ahead Eagles is hij heel stilletjes de basiself binnengedrongen. Chris David lijkt één van de steunpilaren in het elftal van Dennis Demmers te worden.

Door Maurice Kuipers

Na een invalbeurt tegen FC Den Bosch kon Chris David rekenen op de steun van trainer Dennis Demmers. Met zijn goede spel in Brabant heeft David vanaf het allereerste begin dat hij de clubkleuren van Go Ahead Eagles vertegenwoordigt een basisplek afgedwongen. “Dat was mijn bedoeling ook”, zo vertelde David vorige week. “Ik wil hier zoveel mogelijk spelen en heb laten zien dat ik er klaar voor ben.”

Het zegt veel dat in de laatste thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles een speler als Rijsdijk op de bank moest beginnen ten faveure van David. Zelf is hij daar niet mee bezig. “Ik kijk gewoon naar mezelf en probeer m´n best te doen voor het team. Tot nu toe gaat dat goed.”

Volwassener door wereldsterren

Wat betreft het niveau in de Jupiler League is David niet verrast. “Ik speelde vorig seizoen met Jong FC Twente een aantal wedstrijden dus ik wist wat ik kon verwachten.” Voor David was dat destijds een flinke stap terug. Hij werd namelijk door FC Twente gehuurd van Fulham, waarmee hij in de Premier League speelde. ”Ik heb daar een mooie tijd gehad en veel ervaring opgedaan. Het is fantastisch om daar te spelen. Alsof je in een compleet andere wereld voetbalt. Je speelt daar met sterren en traint met wereldtoppers”, aldus de middenvelder die met onder andere Dimitar Berbatov, John Arne Riise en Damian Duff op het veld stond. “Van hen heb ik absoluut veel geleerd. Zij hebben al zoveel meegemaakt en dat is terug te zien op het trainingsveld. Door naar die spelers te kijken en met ze te praten ben ik volwassener geworden.”

Tevreden is David, die tegen RKC geblesseerd moest toekijken, nog niet over zijn eigen spel. “Ik kan nog veel effectiever worden met goals en assists. Langzamerhand gaat dat komen door hard te trainen.” Wat betreft de doelstelling is David helder: “promoveren is ons doel en het kampioenschap zou het mooiste zijn natuurlijk, dat is ons streven.”

 

Bron: DeventerCentraal

 23-09-2015

HAAKSBERGEN – Topklasser HSC’21 is woensdagavond na een fantastische bekerthriller tegen Go Ahead Eagles via strafschoppen ten onder gegaan. De wedstrijd eindigde in 2-2. De strafschoppenreeks wonnen de Deventernaren met 10-9.

 

De wedstrijd begon van beide zijden aftastend. Go Ahead kreeg uit het niets echter twee dotten van kansen. Deze troffen beide de paal. HSC’21 kwam hier goed weg, maar stichtte zelf ook gevaar. Zo kreeg Cenk Uguz drie goede kansen en ook Bas ter Hogt ging alleen op Theo Zwarthoed af, maar miste. Voor de theepauze werd er wonderbaarlijk genoeg niet gescoord. Wel kreeg Randy Wolters vlak voor pauze de rode kaart van scheidsrechter Bjorn Kuipers, na twee gele prenten.

 

Na de rust kregen de Haaksbergenaren legio aan kansen. Ter Hogt benutte er een na vijftig minuten spelen door een combinatie met Cenk Uguz tot doelpunt om te zetten. Tien minuten later stond het weer gelijk. Chris David krulde een vrije trap fantastisch binnen. De thuisploeg stond echter snel weer op voorsprong, nadat Freek Grondman een hoekschop binnenkopte. Het enige verwijt dat HSC’21 gemaakt kon worden, was dat het vervolgens niet de 3-1 aantekende. In plaats van de terechte 3-1, maakten de Eagles gelijk via stormram Kenny Teijjse, waardoor het verlengen werd. Tien minuten voor tijd ontving Cenk Uguz namens HSC’21 zijn tweede geel, waardoor het tien tegen tien verder ging.

 

In de verlenging was Eagles de ploeg die het balbezit had en de kansen. Echt gevaarlijk werd de Deventerse ploeg niet. De beste kans was zelfs voor HSC. Theo Zwarthoed hield zijn ploeg knap overeind met een redding op een inzet  van Bas ter Hogt.

 

De penaltyreeks verliep sensationeel. Alle twintig spelers namen een strafschop. Jerry van Ewijk miste de eerste namens de Eagles, Kelvin Veensma miste de eerste namens HSC’21. Toen zij aan de tweede ronde strafschoppen begonnen, raakte Van Ewijk en miste Veensma.

 

HSC’21 – Go Ahead Eagles 2-2 (GAE wns)
Scoreverloop:
51. Ter Hogt 1-0, 61. David 1-1, 65. Grondman 2-1, 78. Teijsse 2-2.

 

Scheidsrechter: Kuipers
Geel: Cenk Uguz (HSC’21) Wolters, Daemen (Go Ahead)
Rood: Wolters (GAE/46min.) Cenk Uguz (HSC/80min.)
Toeschouwers: 1421

 

HSC’21: Brammer; Van Dijk, Grondman, Basut, Caglar Uguz (46. Veensma); Van Ek, Cenk Uguz, Nieuwboer, Ottink, Postma (86.Bouwmeister), Ter Hogt (113. Wilens).

 

Bron: TwenteSport.com

 


Pagina 1 van 4  > >>

Designed by: Miro Webdesign