Nieuws


29-02-2012

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft woensdagmiddag de oefeninterland in en tegen Zwitserland afgesloten met een 0-3 overwinning. Matthew Steenvoorden en Memphis Depay (2x) scoorden in Locarno. FC Twente middenvelder Chris David begon in de basiself.

 

KNVB-coach Wim van Zwam toonde zich tevreden over het optreden van zijn ploeg. ,,De jongens hebben heel volwassen gespeeld. We hebben vrijwel niets weggegeven en maakten na de pauze het verschil. Na de 0-1 kregen we meer ruimte en onze snelle en creatieve spitsen wisten daar wel raad mee. Bovendien heb ik wat nieuwe jongens aan het werk kunnen zien en dat is goed bevallen. De groep waaruit ik kan putten wordt steeds groter.”

 

Steenvoorden opende na bijna 70 minuten spelen de score, vlak nadat Jürgen Locadia de Zwitserse keeper testte. De 0-2 kwam op naam van Depay, die een pass van Hakim Ziyech verzilverde. De PSV’er zorgde vervolgens ook voor het slotakkoord door oog-in-oog met de doelman koelbloedig af te ronden.

 

Voor Onder 19 was de oefeninterland tegen de Zwitsers de laatste test richting de eliteronde voor EK-kwalificatie. Eind mei wordt er in Tsjechië tegen Frankrijk, Noorwegen en het gastland gespeeld. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het EK in Estland.

 

Statistieken:

Zwitserland – Nederland 0-3 (0-0).

 

Scoreverloop: 69. Steenvoorden 0-1, 76. Depay 0-2, 87. Depay 0-3.

 

Opstelling: Verhulst (46. Bertrams), Sporkslede (70. Pelupessy), Rekik, Denswil, Dijks (70. Van Huijgevoort), Boccara (60. Steenvoorden), David (46. Ziyech), Ebecilio, Slagveer (60. Botaka), Achahbar (46. Locadia), Depay.

 

Tekst: OnsOranje.nl

 24-02-2012

Trainer Steve McCLaren heeft woensdag de 18-jarige Chris David voor het eerst laten meetrainen met de selectie van FC Twente. De talentvolle middenvelder van Jong Twente, dat officieel nog A-junior is, mocht eerder met de selectie meereizen voor het Europa League-duel tegen Wisla Kraków.

 

FC Twente bereidt zich voor op aankomende zondag, waar FC Utrecht op bezoek komt. Of David tegen FC Utrecht ook in de wedstrijdselectie wordt opgenomen is nog onbekend.

 

In de fotogalerij zijn foto’s van Chris te zien tijdens zijn eerste training met de selectie van FC  Twente.

 21-02-2012

KNVB-coach Wim van Zwam heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar voor de oefeninterland tegen Zwitserland bekendgemaakt.

 

Het eerste duel van Oranje onder 19 in 2012 staat op het programma op woensdag 29 februari, vanaf 14.00 uur in Stadio Comunale Lido, Locarno. Het is tevens de eerste wedstrijd na het EK-kwalificatietoernooi, toen Nederland – in november 2011 in eigen land – plaatsing voor de Eliteronde veilig wist te stellen.

 

De definitieve spelersgroep voor de oefeninterland in Zwitserland bestaat uit:           Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Davy Klaassen en Fabian Sporkslede (allen Ajax), Kyle Ebecilio (Arsenal), Fernando Lewis en Hobie Verhulst (beiden AZ), Anass Achahbar, Mats van  Huijgevoort en Matthew Steenvoorden (allen Feyenoord Academy), Luciano Slagveer (sc Heerenveen / Emmen), Karim Rekik (Manchester City), Ilan Boccara (Paris  Saint Germain), Nigel Bertrams, Memphis Depay en Jurgen Locadia (allen PSV), Chris David en Joey Pelupessy (beiden Voetbalacademie FC Twente).

 

Puntendelingen          

De manschappen van Van Zwam hebben in het huidige seizoen 2011/’12 zes officiële wedstrijden achter de rug. Drie oefeninterlands leverden twee puntendelingen op (0-0 in eigen huis tegen Engeland en 2-2 in en tegen Duitsland) evenals een winstpartij: 3-0 tegen de bezoekers uit België.

 

Tijdens het eerste EK-kwalificatietoernooi kwamen de  spelers, geboren op of na 1 januari 1993, in actie tegen Moldavië (3-0 winst), Finland (2-0 winst) en Kroatië (0-0). Hiermee plaatste Onder 19 zich dus voor de eliteronde.

 

Slaagt Nederland erin in deze ronde, van 25 tot 30 mei in Tsjechië, als eerste te eindigen, dan is deelname aan het EK in deze zomer in Estland een feit. Behalve de gastheer zijn tijdens de beslissende kwalificatiefase ook Frankrijk en Noorwegen nog een mogelijke sta-in-de-weg.

 

Tekst: OnsOranje.nl

 20-02-2012

Jong FC Twente heeft maandagavond de inhaalwedstrijd bij Jong De Graafschap winnend afgesloten. In Ulft zegevierde het beloftenteam van trainer Patrick Kluivert met 0-1 door een doelpunt van Chris David.

 

In de eerste helft was FC Twente duidelijk de bovenliggende partij. De Tukkers slaagden er niet in om de veldverhoudingen ook in cijfers uit te drukken. Pas in de slotminuut van het eerste bedrijf kwam FC Twente op een verdiende 0-1 voorsprong. Op aangeven van Thilo Leugers kreeg Chris David een goede kans. Met een schot dat hoog in het doel verdween, bracht  de middenvelder FC Twente op voorsprong.
         

Na de hervatting ging De Graafschap fanatiek op jacht  naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstond een open wedstrijd, waarbij de ploegen over en weer kansen kregen. De Graafschap leek een kwartier voor tijd de gelijkmaker te scoren, maar trof slechts de lat. Kort voor tijd kreeg invaller Felitciano Zschusschen een goede mogelijkheid het duel te beslissen. De aanvaller vond de Doetinchemse doelman op zijn weg. Daarmee eindige het duel in  een 1-0 zege voor FC Twente.
         

Jong FC Twente trainer Patrick Kluivert zei na afloop erg tevreden te zijn over de behaalde overwinning: “Ik ben tevreden over de overwinning en de manier waarop we gespeeld hebben. Ook over de inzet en beleving van de ploeg. Dit was voor ons een zwaar bevochten zege, die smaken des te beter.”

 

Jong De Graafschap – Jong FC Twente 0-1 (0-1)    

 

Scoreverloop          

44’ David 0-1    

 

Opstelling Jong FC Twente: Marsman, Tiendalli (46’ Pelupessy), Bouma, Röseler, Kuiper (60′ Engberink), Leugers, David, Promes, Stockentree, Plet, Joshua John (88′ Zschusschen).

 

Tekst: fctwente.nl

 17-01-2012

In voorbereiding op de tweede seizoenshelft heeft Jong FC Twente dinsdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Amsterdamse amateurclub New Amsterdam. Op het Trainingscentrum in Hengelo won de ploeg van trainer Patrick Kluivert met 6-1. Bij rust was al een tussenstand van 5-0 bereikt. Chris David scoorde in de eerste helft tweemaal voor de Twentse beloftenploeg.

 

Jong FC Twente – New Amsterdam 6-1 (5-0)        

 

Scoreverloop        

05′ Vogelsang 1-0        

10′ David 2-0        

25′ David 3-0        

27′ Gouriye 4-0        

35′ Vogelsang 5-0        

80′ New Amsterdam 5-1        

86′ Orsula 6-1

 

Opstelling Jong FC Twente: Bednarek, Bouma, Pelupessy, Röseler (46′ Ottenhof), Engberink, Leugers, Mannes, Stockentree  (46′ Zschusschen), David (46′ Gladestony), Gouriye (46′ Peters), Vogelsang (46′ Orsula).

 

Tekst:  fctwente.nl

 


<< <  Pagina 2 van 2

Designed by: Miro Webdesign