Nieuws

Chris David schiet Jong Twente naar kampioenschap
23-04-2012

Door een 2-1 zege op Jong FC Groningen veroverden de beloften van FC Twente maandagavond het landskampioenschap. Voor 15.000 toeschouwers in de Enschedese Grolsch Veste zette verdediger Jurjan Mannes de thuisploeg na 38 minuten op een 1-0 voorsprong.

 

Tot dan toe waren de jonge Tukkers niet in gevaar gekomen behoudens een uitbraak van de gasten uit Groningen die dan ook prompt de lat hadden geraakt boven doelman Nick Marsman.  Nog voor rust werd het echter gelijk toen de Groninger Tim Keurntjes profiteerde van knullig balverlies in de defensie van de Enschedeërs.
       

Tien minuten na de rust werd aanvoerder Quincy Promes, door een prachtige lange bal van Chris David diep gestuurd, maar hij werd onreglementair naar de grond gebracht binnen het zestien metergebied. De daaropvolgende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Chris David.

 

In de resterende tijd werd niet meer gescoord hoewel FC Groningen de laatste tien minuten erg  aandrong en er zich nog enkele hachelijke momenten voordeden voor het doel van Marsman. Na het bevrijdende laatste fluitsignaal van arbiter Lennard Vrijhof volgde een groot feest op het veld en op de volgepakte tribunes van De Grolsch Veste. Jong FC Twente heeft door de overwinning zeven punten voorsprong op Ajax  met nog twee wedstrijden te spelen.

 Terug

Designed by: Miro Webdesign