Nieuws

David tekent in Utrecht: 'Hij heeft onmiskenbaar talent'
08-06-2017

Chris David heeft zich woensdag verbonden aan FC Utrecht. De van een kruisbandblessure herstellende middenvelder maakt transfervrij de overstap van Go Ahead Eagles en tekent voor één jaar, met een optie op tweede seizoen, bij de nummer vier van de eredivisie. ,,FC Utrecht speelt graag een rol om hem terug te brengen op niveau", zegt zijn nieuwe trainer Erik ten Hag.

 

Johan Inan / De Stentor

 

De coach van FC Utrecht maakte de inmiddels 24-jarige David mee in zijn tijd als Hoofd Opleiding van FC Twente. ,,Ik ken David goed uit mijn Twente-periode en hij heeft onmiskenbaar talent", laat Ten Hag op de website van FC Utrecht weten. ,,Door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden is zijn loopbaan nog niet tot wasdom gekomen. FC Utrecht speelt graag een rol om hem terug te brengen op niveau, waarvan wij geloven dat hij daar kan acteren.”

 

David herstelt nog van de tweede zware knieblessure die hij in november vorig jaar opliep. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van 30 oktober 2015, toen hij op bezoek bij MVV voor het eerst zijn voorste kruisband scheurde. Voor de linksbenige spelmaker zich medio 2015 verbond aan Go Ahead, was hij actief voor FC Twente en het Engelse Fulham.

 Terug

Designed by: Miro Webdesign