Nieuws

Jong FC Utrecht kansloos onderuit bij NEC, debuut voor Chris David
27-10-2017

JUPILER LEAGUE - Jong FC Utrecht is in Nijmegen tegen een kansloze nederlaag aangelopen (3-1). De Utrechtse beloften kwamen binnen een halfuur al op een 2-0 achterstand, dankzij treffers van Sven Braken en Arnaut Groeneveld. Die klap kwam de ploeg van Robin Pronk nauwelijks te boven.

 

Ard Schouten

 

In de Nijmeegse Goffert was het vrijwel de gehele eerste helft eenrichtingsverkeer. Waar goalie Menno Heus twee goals moest incasseren en een druk avondje kende, was voor zijn collega Joris Delle het tegendeel het geval. Jong FC Utrecht tekende voor een paar kansjes, vooral van middenvelder Odysseus Velanas, maar echt gevaarlijk wilde het allemaal niet worden. De Utrechtse spitsen kregen nauwelijks een bespeelbare bal.

 

Na een uur ontsnapte Jong FC Utrecht aan de 3-0 toen arbiter Blank NEC op drie meter van het Utrechtse doel een indirecte vrije trap liet nemen, nadat Heus een terugspeelbal oppakte. De inzet strandde op Heus die zich lichaam vol in de baan van het schot gooide. Vrijwel meteen was het aan de andere kant wel raak. Bilal Ould-Chikh bracht de spanning terug de wedstrijd. Zo leek het althans, want binnen een minuut was de marge alweer twee goals. Ted van de Pavert kopte de 3-1 binnen.

 

Chris David maakte daarop zijn debuut in het shirt van FC Utrecht. De 24-jarige middenvelder stond de afgelopen twee seizoenen grotendeels aan de kant vanwege kruisbandletsel. Tweemaal ging het, in het shirt van Go Ahead Eagles, mis aan dezelfde knie. Desondanks haalde Erik ten Hag zijn oud-pupil naar Utrecht waar hij verder revalideerde. Hij speelde een klein halfuurtje mee. 

 

Bron: AD.nl

 



Terug

Designed by: Miro Webdesign