Nieuws

David belangrijk bij overwinning Jong Utrecht op koploper Jong Ajax
27-02-2018

Chris David lijkt eindelijk op de weg terug. De 24-jarige middenvelder van FC Utrecht liet in de gewonnen thuiswedstrijd (2-1) tegen koploper Jong Ajax een ijzersterke indruk achter. Zijn goede optreden bleef niet onopgemerkt, want David werd voor de tweede keer dit seizoen benoemd in het Elftal van de Week in de Jupiler League.


,,We hebben als team keihard geknokt om het maximale eruit te halen. Dat werd gelukkig beloond met de drie punten", licht Chris David toe. ,,Jong Ajax is natuurlijk een goede ploeg, maar wij hebben het hun erg lastig gemaakt vandaag. Ik heb de gehele wedstrijd gespeeld en voel mij topfit. Dit smaakt absoluut naar meer."

 

Kansen
Jong Utrecht begon fel en compact aan de wedstrijd en gaven de bezoekers weinig ruimte. Jong Ajax had veel balbezit en mocht het spel op eigen helft maken, maar tot grote kansen kwamen de Amsterdammers niet. Het felle spel van de thuisploeg leidde daarentegen wél tot grote kansen. Zo werd het doorjagen van aanvaller Sow op Jong Ajax-verdediger Doekhi in de 6e minuut zelfs bijna beloond met een doelpunt, maar keeper Van Bladeren redde uitstekend. Exact twee minuten later kreeg diezelfde Sow een uitgelezen kans om de score alsnog te openen, maar faalde opnieuw. Na een goede aanval, gaf de opgekomen Troupee de bal hard en laag voor op Sow, maar de aanvaller schoot van dichtbij naast. 

 

Voorsprong
Jong FC Utrecht bleef vanuit de organisatie voetballen en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende voorsprong. Na een snelle counter schoot Joosten de bal van een meter of 25 hard raak. De aanvaller, die terugkeerde van een zware knie-blessure, bekroonde hiermee zijn rentree met een belangrijk doelpunt. 

Hierna gebeurde er niet veel meer. Pas in de 36e minuut werd Jong Ajax een keer gevaarlijk. Na een snelle uitbraak van de Amsterdammers schoot Jong Ajax-topscorer Cassierra van dichtbij tegen de bovenkant van de lat. Jong FC Utrecht ging uiteindelijk rusten met een knappe 1-0 voorsprong. 

 

Gelijkmaker
Jong Ajax kwam sterk uit de kleedkamer en speelden in de tweede helft met veel meer druk naar voren. Dat resulteerde gelijk in een goede kopkans voor Cassierra, maar de Colombiaan had het vizier niet op scherp staan. Toch kwamen de Amsterdammers in de 63e minuut op gelijke hoogte. Invaller Sierhuis rondde van dichtbij af na goed voorbereidend werk van Lang. 

 

Goede actie
Jong Ajax kon zich natuurlijk geen puntverlies permitteren in de strijd om het kampioenschap, dus ging de ploeg van Michael Reiziger naarstig op zoek naar de voorsprong. Die kwam er uiteindelijk niet, want na een goede actie van David, die zich handig vrijspeelde tussen twee Ajax-verdedigers, belandde de bal voor de voeten van de opgekomen van der Meer. De linksback gaf de bal goed voor en na een scrimmage voor het Ajax-doel, schoot Sow alsnog raak.

 

Overwinning
In de slotfase gebeurde er vrij weinig. Jong Ajax ging vol voor de gelijkmaker, maar de thuisploeg hield zich vrij gemakkelijk staande. Verder dan een geblokte schot van Sierhuis kwamen de bezoekers niet. Hierdoor bleven de punten in Utrecht en werd de koploper dus met lege handen naar huis gestuurd. 

 Terug

Designed by: Miro Webdesign