Nieuws

David bewijst nogmaals zijn waarde
10-08-2019
KAAPSTAD - Cape Town City heeft vandaag de derby tegen rivaal Stellenbosch met 1-0 gewonnen. Grote man bij de thuisploeg was de Nederlander Chris David, die het enige doelpunt van de wedstrijd op zijn naam wist te schrijven.  
 
Doelpunt
David kreeg in de 7e minuut de bal keurig aangespeeld door aanvaller Kermit Erasmus, nam de bal keurig mee het strafschopgebied in en schoot het leer vervolgens strak en diagonaal achter doelman en landgenoot Boy de Jong.
 
Vorige wedstrijd
Afgelopen week wist Cape Town City bij Baroka niet te winnen (2-2). The Citizens kwamen binnen een half uur spelen op een comfortabele 0-2 voorsprong door doelpunten van verdediger Keanu Cupido en aanvaller Kermit Erasmus. David was in de 30e minuut betrokken bij de aanval, waaruit Erasmus uiteindelijk scoorde. Maar vlak voor rust werd deze voorsprong ongedaan gemaakt door twee snelle tegentreffers van Baroka. In de 2e helft gebeurde er niet veel, waardoor de 2-2 ruststand tevens ook de einduitslag werd.
 
MOTM

Tegenstander Stellenbosch was het afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de Tweede Divisie. Het was een wedstrijd met vooral veel strijd op het veld. Cape Town City FC was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg en had ook het meeste balbezit. Maar op het moment dat Stellenbosch opportunistischer gingen spelen, werden zij in de slotfase zelfs nog een aantal keren gevaarlijk, maar Cape Town City-doelman Peter Leeuwenburgh bleek tot twee keer toe een sta-in-de-weg. En zo eindigde deze wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Uitblinker Chris David werd overigens na de wedstrijd verkozen tot Man of the Match.

 Terug

Designed by: Miro Webdesign