Nieuws

UITGEVLOGEN EAGLES SPECIAL: CHRIS DAVID
06-12-2020

Overal ter wereld voetballen Uitgevlogen Eagles. Wekelijks berichten we op onze clubkanalen over hun sportieve verrichtingen in het buitenland. Zo nu en dan gaan we door middel van een Uitgevlogen Eagles Special wat dieper in op het buitenlandse avontuur van een voormalige Eagles-speler. In de Uitgevlogen Eagles Special van vandaag vertelt Chris David zijn verhaal.

 

NAAM

Chris David

 

GEBOORTEDATUM

6 maart 1993

 

HUIDIGE CLUB

FC Würzburger Kickers, Duitsland

 

SPELER GO AHEAD EAGLES

2015 tot en met 2017

 

CHRIS, HOE IS HET IN WÜRZBURG?

Persoonlijk gaat het goed met me! Qua voetbal moet het nog wel wat beter als team, helaas staan we nog niet waar we horen te staan. Würzburger Kickers is net gepromoveerd naar de 2. Bundesliga en heeft als doel een stabiele club te worden op het tweede niveau van Duitsland. Daarin moeten we stappen maken en daar zijn we mee bezig. Verder is Würzburg een mooie stad, al heb ik nog niet veel van de stad kunnen zien door de lockdown.

 

VANWAAR DE STAP NAAR DUITSLAND?

Na mijn tijd in Zuid-Afrika was ik transfervrij en was er hier en daar interesse. Op een gegeven moment zochten Felix Magath (één van de investeerders, red.) en Marco Antwerpen (de toenmalige trainer, red.) contact met me op voor een proefperiode en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Duitsland is erg interessant voor mij. Ten eerste staat de 2. Bundesliga hoog aangeschreven en behoort het volgens kenners al jaren tot één van de sterkere competities van Europa. Daarnaast leeft het voetbal enorm in Duitsland en zitten de stadions normaal gesproken altijd vol. Daar kijk ik heel erg naar uit. Ook beheers ik de Duitse taal en woont mijn familie hier in de buurt. Het is een mooie club en ik heb zin in dit avontuur.

 

DEZE STAP IS WEL EVEN WAT ANDERS DAN ZUID-AFRIKA, OF NIET?

Zeker, dat was een totaal andere ervaring. Ik speelde bij Cape Town City voor anderhalf jaar en heb daar ontzettend veel geleerd. Niet alleen als speler, ook als mens. Je ziet dingen en maakt dingen mee die je laten nadenken over het leven. Dat blijft voor altijd bij je. Ook op voetbalgebied was het een erg bijzondere tijd. Je gaat van het ene klimaat naar het andere en je speelt de wedstrijden op verschillende hoogtes. Ik moet zeggen dat het niveau van de meeste spelers daar echt hoog was. Ze zijn fysiek sterk en erg technisch met de bal. Het probleem is dat de faciliteiten daar niet optimaal zijn waardoor het moeilijk is om verder te groeien en ook op tactisch gebied valt er nog veel te winnen.

 

IN ENGELAND ZAT DAT WEL GOED, TOCH?

Dat kan je wel zeggen, dat is misschien wel de mooiste voetbalervaring tot nu toe. Ik ben erg trots dat ik bij Fulham heb gespeeld, en daarmee ook in de Premier League. Het doelpunt dat ik maakte in de competitie zal ik ook altijd blijven koesteren. Het was een prachtige tijd!

 

JE CARRIÈRE HEEFT HELAAS OOK MINDER MOOIE TIJDEN GEKEND…

Je doelt waarschijnlijk op de tijd bij Go Ahead Eagles, waar ik geblesseerd raakte. Dat was inderdaad een erg lastige tijd. Voetbal is niet alleen mijn werk, maar ook mijn allergrootste hobby. Als je je hobby niet kan doen voor zo’n lange tijd, dan is dat lastig. Toch ben ik altijd positief gebleven en altijd gemotiveerd geweest om weer terug te komen. Door te geloven in God en in jezelf, houd je jezelf sterk. Daarin wil ik ook een voorbeeld zijn voor anderen die hetzelfde meemaken, die het zwaarder dan ik hebben gehad en die er toch nog staan. Daar heb ik enorm veel respect voor, en daarom heb ik ook nooit zoveel behoefte om over die tijd te praten. Ik hoef niet zielig gevonden te worden; daarnaast ben ik erg dankbaar voor de tijd dat ik wel heb mogen voetballen en dankbaar dat ik dat nog steeds kan doen.

 

KIJK JE DAARNAAST NOG WEL OP EEN POSITIEVE MANIER TERUG OP JE TIJD IN DEVENTER?

Ja, zeker! Het begin was erg veelbelovend: we stonden bovenaan en de sfeer in de groep was heel erg goed. Het waren stuk voor stuk leuke jongens en vanaf dag één had ik al het gevoel dat we zouden promoveren en misschien wel kampioen zouden worden. Daar wilde ik ontzettend graag deel van uitmaken. Dat ik dat niet volwaardig heb kunnen doen is jammer, maar ik ben echt ontzettend goed opgevangen door de club. Dat zal ik echt nooit vergeten. Het is ontzettend jammer dat ik zo weinig wedstrijden in De Adelaarshorst heb mogen spelen. De fans zijn één van de beste die ik heb meegemaakt en de club zal voor altijd een plekje in mijn hart houden. Voor sommigen was het misschien moeilijk te begrijpen dat ik de stap naar FC Utrecht heb gemaakt, wat ook zeker geen makkelijke keuze was. Ik kende Erik ten Hag uit mijn FC Twente-tijd, hij belde mij op en vertelde dat hij mij er graag bij wilde hebben. Ondanks het vertrek uit Deventer heb ik nog steeds wekelijks contact met de mensen die ik daar heb ontmoet.

 

TOT SLOT: ONDANKS JE LANGE, BEWOGEN CARRIÈRE BEN JE NOG MAAR 27. WAT ZIJN NOG JE AMBITIES?

Om te beginnen vind ik het mooi dat ik hier zit, daar heb ik hard voor gewerkt. Ik voel me goed en ben fit en nu moet ik het laten zien. Ik weet hoe snel het in de voetbalwereld kan gaan: omhoog en omlaag. Ik bekijk alles van de positieve kant en weet dat ik nog heel wat jaren te gaan heb. Ook weet ik op welk niveau ik ooit heb gespeeld en welke kwaliteiten ik heb. Alleen door keihard te trainen kom ik weer op dat niveau en ik weet zeker dat dat mogelijk is. De 2. Bundesliga is al van een behoorlijk niveau en ik zie dit als een mooie stap. Ik wil hier eerst een vaste basisspeler worden en week op week presteren. Daarna zien we wel.

 

Bron: ga-eagles.nl

 Terug

Designed by: Miro Webdesign