Nieuws

Middenvelder Chris David tekent voor 2 jaar in Turkije
26-07-2022

MERSIN - Voormalig FC Twente-speler Chris David heeft de overstap gemaakt naar Turkije. De 29-jarige middenvelder stapt over van SSV Jeddeloh II naar İçel İdmanyurdu. İçel İdmanyurdu is een Turkse ploeg uit Mersin, die uitkomt op het vierde niveau. Zijn vorige club SSV Jeddeloh kwam in Duitsland ook uit op het vierde niveau (Regionalliga).

Avonturen

İçel İdmanyurdu (heette voorheen Mersin İdmanyurdu) wordt de achtste ploeg van de geboren Amsterdammer. David doorliep de jeugdopleiding bij FC Twente en werd in januari 2013 overgenomen door Fulham uit Engeland. Twee jaar later kwam de aanvallende middenvelder op huurbasis terug in Enschede. In die huurperiode maakte David 45 minuten in twee wedstrijden.

Na de huurperiode in Enschede was David echter nog niet klaar met de eredivisie. Medio 2015 maakte de middenvelder de overstap naar Go Ahead Eagles. Nog eens twee jaar later vertrok hij naar FC Utrecht, waar hij één seizoen speelde. Na avonturen bij Cape Town City, Würzburger Kickers en SSV Jeddeloh II vertrekt David nu transfervrij naar İçel İdmanyurdu.

 

Nieuwe Mersin Arena
İçel İdmanyurdu speelde in het seizoen 2015/16 voor het laatst in de Süper Lig, dat is het hoogste divisie in Turkije. De club speelt zijn thuiswedstrijden in de Mersin Arena, waar 25.534 toeschouwers in kunnen. Het nieuwe Mersin Arena werd op 23 maart 2014 geopend met een wedstrijd tegen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor.

 

Fanatieke supporters
De club uit Mersin heeft één van de fanatieke supportersgroepen van het land, genaamd: Kırmızı Şeytanlar, wat in het Nederlands: Rode Duivels betekent. Oud-FC Twente doelman Nikolaj Michajlov en aanvaller Matthew Amoah stonden in het verleden onder contract bij Mersin İdmanyurdu.

 

Clubnaam

De clubbestuurders van İçel İdmanyurdu hebben een aanvraag ingediend bij de Turkse voetbalbond om toestemming te verkrijgen om weer te kunnen spelen met de vroegere clubnaam Mersin İdmanyurdu. Meer info hierover volgt.

 

 Terug

Designed by: Miro Webdesign