Nieuws

‘Het harde werken bij FC Twente werd beloond’
04-06-2010

Ze verdedigen wekelijks vol trots het Twentse rood, maar eens in de paar maanden hebben ze ook uitstapjes met het Nederlands team voor spelers onder 17 jaar. Chris David en Wouter Dronkers vertellen over hun belevenissen bij Oranje.

 

De verhalen van David en Dronkers bij Onder 17 jaar zijn  beiden vrij bijzonder. David die onlangs met zijn familie hun achternaam ‘Gurkan’ heeft gewijzigd, zat twee jaar geleden voor het eerst bij een vertegenwoordigend team, het Schaduwelftal voor spelers onder 15 jaar. Daarna bleef het in Zeist enige tijd stil rond de jonge Twentse international. ,,Ik zou naar Onder 16 gaan, maar kreeg toen last van een vervelende kuitblessure”, zegt David. De middenvelder is van Aramese afkomst en was een tijdje uit de roulatie, maar toen hij eenmaal terugkwam werd hij al snel opgeroepen voor Onder 17. ,,Ik speelde in het begin van het seizoen op een toernooi. Daar was de coach van het nationale team ook aanwezig. Daarna kreeg ik meteen een uitnodiging. In eerste instantie stond ik op de standby-lijst voor een oefeninterland in Frankrijk, maar toen er iemand uitviel werd ik opgeroepen. Deze  kans heb ik met beide handen gegrepen en ik heb daarna altijd bij de selectie  gezeten. Het harde werken bij FC Twente werd beloond.”

 

Dronkers heeft een soortgelijk verhaal. Hij werd voor Onder 16 opgeroepen, maar in aanloop naar de wedstrijd die zijn eerste interland had  moeten worden brak de doelman zijn kuitbeen. Op 22 september 2009 maakte Dronkers alsnog zijn debuut in Oranje. Met Onder 17 speelde hij die dag tegen  Frankrijk. ,,De eerste keer dat ik het Wilhelmus hoorde kreeg ik kippenvel”,  zegt Dronkers. ,,Sinds die wedstrijd ben ik een vaste waarde bij Onder 17.” David en Dronkers doen in Onder 17 de nodige ervaring op. ,,We moeten echt als team opereren”, zegt David. ,,We zijn niet vaak samen, dus  moeten we elkaar in korte tijd leren kennen en het maximale eruit halen.” Dronkers vult zijn ploeggenoot uit de B1 van de Voetbalacademie aan. ,,Je bent  kort bij elkaar, daarom wordt er vrij veel op tactiek getraind. Je staat met de achttien beste spelers van Nederland op het veld en je speelt op een hoger platform. Er kijken meer mensen. Dat zorgt voor de nodige druk. Daar leer je mee omgaan en dat neem je weer mee naar de club.”

 

Hoewel de weg naar het eerste team nog lang is dromen Dronkers en David al van een toekomst bij FC Twente. Tegelijkertijd zijn ze realistisch. ,,Het wordt steeds moeilijker om bij de selectie te komen”, zegt David. ,,Tegenwoordig moet je bijna twee keer zo goed zijn als de rest, maar zodra ik de kans krijg, dan wil ik ‘m ook pakken.” Dronkers: ,,Ik zit nu in het vijfde jaar van het VWO. Ik moet dus nog één jaar. Daarna wil ik me volledig op het voetballen richten. Je moet er dingen voor laten, maar daar heb ik geen moeite mee. De club heeft vertrouwen in mij en ik ben er ook van overtuigd dat ik het betaalde voetbal ga halen.”

 

(Tekst: FC Twente Inside - mei 2010)

 Terug

Designed by: Miro Webdesign