Nieuws

Derde plaats toernooi Frankrijk; Chris David beste speler
22-05-2010

FC Twente B1 deed het Pinksterweekend mee aan een internationaal toernooi in de nabijheid van het Zuidfranse Bordeaux en behaalde een verdienstelijke derde plaats.

 

De eerste wedstrijd van het toernooi werd gespeeld tegen FC Girondins Bordeaux. FC Twente leverde een uitstekende wedstrijd af en won verdiend met 2-0. Doelpuntenmakers waren Chris David en Mirco Born. De volgende wedstrijd werd de strijd aangebonden met het nationale elftal van Congo, dat eindigde in een 0-0 gelijkspel.
         

De derde wedstrijd moest worden gespeeld tegen het Franse FC Lorient. Voor FC Twente was het de wedstrijd van de gemiste kansen. Toch ging het team uiteindelijk met een 1–0 overwinning van het veld, door een doelpunt van Filip Orsula. De laatste wedstrijd van de eerste dag was het Franse FC Istres de tegenstander. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het doelpunt van FC Twente werd gescoord door Josue-Serge Massoma.
         

Op de tweede dag moest nog een wedstrijd in de poule gespeeld worden. Het Zweedse BK Häcken bleek een zeer lastig te bestrijden tegenstander te zijn. Met hun zeer behoudende tactiek speelden ze FC Twente naar een 1–0 nederlaag. Ondanks deze nederlaag ging FC Twente toch naar de kruisfinales.
         

Het Spaanse Alcala moest worden verslagen om de finale te bereiken. FC Twente had in deze wedstrijd het meest balbezit. Echte scoringskansen leverde het  echter niet op. De Spaanse opponent had vrede met het vele balbezit van FC Twente en gokte duidelijk op een beslissing via strafschoppen. Een goede gok bleek achteraf. In de reguliere speeltijd wisten beide teams niet te scoren. De Spanjaarden waren beter in het nemen van de strafschoppen en konden zich gaan opmaken voor de finale.
         

FC Twente speelde tegen FC Nantes om de derde en vierde plaats. Ook nu wisten beide teams niet te scoren. Dit keer was FC Twente beter in het nemen van strafschoppen. De uiteindelijke winnaar van het toernooi was FC Istres dat met 1–0 wist te winnen van Alcala.

Chris David van FC Twente werd gekozen als Beste Speler van het toernooi.

 

(Tekst: fctwente.nl)

 Terug

Designed by: Miro Webdesign