Nieuws

Familie David wijzigt achternaam - Chris Gurkan wordt Chris David
15-05-2010

Chris en zijn familie hebben onlangs hun achternaam gewijzigd en heten voortaan David. “Het is geweldig dat ik nu de oorspronkelijke naam van mijn grootouders officieel mag dragen”, zegt Chris David - voorheen Chris  Gurkan - over de verandering van zijn naam.

 

David is de oorspronkelijke Aramese achternaam van de  familie. De Arameeërs zijn een volk zonder staat en vormen een Christelijke minderheid in het Midden-Oosten. De naam Gurkan is Turks. In 1923 werden de  Arameeërs uit Turkije door de Turkse overheid verplicht een Turkse naam te  dragen. De familie David moest sindsdien afstand nemen van hun naam David en  zich voortaan ‘Gurkan’ noemen.

 

De familie David heeft in 2009 een officiële aanvraag gedaan voor naamswijziging en wilde hun oorspronkelijke familienaam terug. De naam Gurkan is tot grote vreugde van de familie onlangs bij Koninklijk Besluit gewijzigd in David. Chris en zijn broer Andreas (speler Excelsior’31) zullen  voortaan hun familienaam David ook gaan dragen op de voetbalvelden.

 Terug

Designed by: Miro Webdesign