Nieuws

“Bekroning voor een prachtig seizoen”
24-04-2012

Spanning vooraf
“Vooraf was er sprake van een goede spanning, zeker ook omdat het voor de spelers de eerste keer was dat ze in De Grolsch Veste speelden’, blikt trainer Patrick Kluivert terug. ‘De sfeer in het stadion was fantastisch. We hebben ook goed gespeeld, op wat individuele foutjes na.”

Openingsdoelpunt

De wedstrijd werd opengebroken door Jurjan Mannes, die nadat FC Twente lang gedomineerd had wist te scoren. “Het was extra bijzonder, omdat ik dit seizoen nog geen doelpunt gemaakt had. Ook scoren tegen Groningen-doelman Renze Fij was speciaal. Ik heb in de jeugd bij FC Twente jarenlang met hem samengespeeld en we hebben nog regelmatig contact. Ook voor deze wedstrijd. Ik vertelde hem dat wij zouden gaan scoren. Hij antwoordde dat zijn ploeg dat ook zou doen. Dat is goed zei ik, zolang wij er maar een meer maken en dat is gelukt. Het is een bijzonder seizoen geweest voor ons. Na de winterstop was het even zoeken, in de  gewijzigde samenstelling, maar uiteindelijk is het goed gekomen. We hebben een  aantal wedstrijden heel nipt gewonnen, maar in die duels ook juist onze veerkracht getoond. Ik denk dat we uiteindelijk dik verdiend kampioen zijn geworden.”

“Fantastische ambiance”

Het was Chris David die in het kampioensduel vanaf elf meter voor de beslissing zorgde. “Het was fantastisch om deze wedstrijd te spelen. Het stadion, zo vol met supporters, die volledig achter ons stonden. We kregen ook kansen, maar maakten het niet af. We hielden vertrouwen, kwamen op 2-1 maar de laatste vijftien minuten waren we toch nerveus en werd het toch nog spannend. Uiteindelijk lukte het ons te winnen en de titel te pakken. Het is de bekroning voor een prachtig seizoen. Ik ben door Patrick Kluivert bij de ploeg gehaald. Het is geweldig om onder hem te werken. Hij heeft zoveel ervaring en weet dat ook over te brengen. Soms speelt hij mee en aan de manier waarop hij speelt en het gemak waarop hij ballen geeft merk je gewoon dat hij in de absolute top gespeeld heeft. Hij vertelde ons vooraf zonder druk te spelen en gewoon ons eigen ding te doen. Dat is denk ik wel gelukt. We hebben ons eigen spel  gespeeld, de wedstrijd gewonnen en de titel gepakt.”

Beloning voor speciaal seizoen

Het kampioenschap is de kroon op een seizoen dat ook voor Kluivert heel speciaal was: “Rondom de winterstop zijn we een aantal spelers kwijtgeraakt en daarmee ook de nodige kwaliteit, maar uiteindelijk hebben we het als groep toch op weten te vangen. Wat voor mij dit seizoen heel bijzonder was, was de manier waarop we gewerkt hebben. Ik heb geprobeerd de spelers individueel beter te laten worden, zodat het team als geheel beter zou functioneren, waardoor dan uiteindelijk het individu kan stralen. Dat heeft vandaag deze beloning opgeleverd.”

Tekst: fctwente.nl

 Terug

Designed by: Miro Webdesign